У Колочаві відкрили новий музей

21.06.2013 14:11 ПОДІЇ

Цих вихідних у Колочаві на Міжгірщині вперше відбувся фестиваль ріплянки (місцева страва, яка готується з картоплі та муки). Домогосподарки змагалися з виготовлення найкращої ріплянки. Крім цього, в Колочаві відкрито новий експонат музею під відкритим небом «Старе село» — будинок соціалістичної доби. На фестивалі також відбулося кілька театралізованих атракцій зі сцен життя колочавців у різні історичні епохи.


«Старе село» — музей, на території якого активістами були зібрані будинки та сотні експонатів, що відображають історію селища, його культуру та етнографію. Саме у старому селі зібрана унікальна колекція з тепловоза та багатьох вагонів вузькоколійки.

Нещодавно Колочава збагатилася ще одним музеєм — «Стара школа». По суті, це два класи на одному подвір’ї. Один із них епохи побудови соціалізму, а інший — того періоду, коли Закарпаття входило до складу Чехословаччини.

Під час презентації туристичного потенціалу Колочави журналістам відомий закарпатський громадський діяч та фінансист Станіслав Аржевітін представив також власну книгу «Карпатська Україна: епоха в добі». Це перша книга з циклу «Історія національно-визвольного руху Закарпаття». За словами автора, він намагався неупереджено показати весь трагізм короткого періоду Карпатської України, без будь-якого пафосу, виключно на документальній основі.

ТЕГИ : Станіслав Аржевітінколочава

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат