Балога хоче зробити Кеменяша головним по опозиції в Закарпатті

admin 13.06.2013 12:30 ПОДІЇ

Як повідомляє сайт УА-Репортер, політичний лузер Балога прагне зробити іншого політичного лузера Кеменяша головним опозиціонером області.

Як відомо, об'єднавчий з'їзд об’єднаної опозиції "Батьківщина" відбудеться 15 червня на Михайлівській площі в Києві. До "Батьківщини" доєднаються "Фронт змін", партія "Реформи та порядок", "а також деякі представники "Народного руху" (Борис Тарасюк та інші)".

Однак незадовго до з'їзду сталися дивні процеси в середині опозиції. Зокрема на Житомирщині вже виключають з лав опозиції таких відомих персон як Миколу Томенка та Юрія Одарченка. Зовсім ігнорується партія опозиціонера Гриценка "Громадянська позиція", а зі слів самого Гриценка "не було навіть запрошено Катеринчука чи Кириленка («За Україну», з якими перед парламентськими виборами було укладено угоду, представлену публічно, що вони увійдуть (в поозицію)".

Водночас політик зазначив, що вважає "Батьківщину" наразі найбільшою опозиційно партією, здатною впливати на владу.
"Може подобатися, може не подобатися, але іншої опозиції нема і, боюсь, що не з’явиться до 2015 року інша якась потужна сила, яка зможе завалити цей режим", - сказав Гриценко.

Як відомо, у суботу буде оголошено про приєднання партій "Фронт змін" та "Партії реформи і порядок" до партії "Батьківщина". Кириленко і дійсно підтвердив, що його партія теж не буде в новій "Батьківщині"

А як стало відомо, Віктор Балога, якого просто не терпить Юлія Тимошенко, бо знає його справжню ціну, якимось чином повпливав на нинішнього лідера Арсенія Яценюка і переконав його, що в Закарпатській області об’єднану опозицію повинен очолити… Олександр Кеменяш.

Це саме той Кеменяш, який на останніх парламентських виборах зазнав нищівної поразки по округу №70. Точніше, це була найбільша поразка опозиційних депутатів серед усіх округів, бо Кеменяш набрав вдвічі менше голосів, ніж його провладний конкурент (трохи більше 30%).

Про Кеменяша можна багато говорити, але важко пригадати щось позитивного в його діяльності як політика. Достатньо пригадати той розкол в «Батьківщині», який стався через її тодішнього лідера Кеменяша в 2006 році, коли в облраді половина депутатів залишила фракцію і створила свою.

Від самодурства очільника «Батьківщини» були неприємні розбірки і в найбільшій обласній організації – Ужгородській. Варто пригадати хоча б початок 2007 року, коли
в Ужгороді пройшло партійне зібрання закарпатських депутатів-БЮТівців усіх рівнів влади: обласної, міських, районних та селищних рад. На зібранні було присутньо 70 депутатів від цієї політичної сили (а це приблизно половина всіх закарпатських депутатів-бютівців різних рангів).

Ось що писали тоді ЗМІ: «Зборам передувала та вкрай негативна ситуація, яка склалася у обласній бютівській верхівці. Перед присутніми виступили представники БЮТу багатьох міст та районів Закарпаття. Лейтмотивом їхніх виступів практично була одна тема: Кеменяш та Сербайло своїми діями “зверху” дискредитують політичну силу Юлії Тимошенко в нашій області, активно ведуть деструктивну внутрішню політику, плетуть кулуарні інтриги, намагаються розпорошити сили партії на місцях, що неминуче призведе до того, що на майбутніх дострокових виборах БЮТ принаймні на Закарпатті не набере достатньої кількості голосів. До того ж багато хто із виступаючих звинуватив обласне керівництво партії, що воно веде таємну політику, не зважає на голоси інших, приховує багато документів та партійних рішень, а у Київ звітується, що в області на партійному фронті усе чудово. Дехто закинув, що під час свого останнього приїзду на Закарпаття “яблуківець” Бродський вступив у змову з Кеменяшем та Сербайлом стосовно майбутнього Закарпаття. А представник Іршави взагалі озвучив таку річ: “Нещодавно Кеменяш мені відкрито сказав, що БЮТ — не демократична партія. Якщо бажаєте бути в демократичній партії, — шукайте собі іншу…”

Наприкінці зустрічі депутати одноголосно прийняли звернення до Юлії Тимошенко.

"ШАНОВНА ЮЛІЄ ВОЛОДИМИРІВНО!

Ми, депутати Закарпатської обласної, міських, районних та селищних рад, голови сільських рад, які обрані за списками БЮТ та за підтримки Вашої політичної сили, звертаємося до Вас напередодні дострокових виборів до Верховної Ради з тривогою за стан справ у обласній партійній організації.

Ми були, є і будемо послідовним прихильниками ідеології нашої партії, підтримуємо Вашу непохитну позицію та титанічні зусилля у боротьбі за верховенство справедливості у всіх сферах життя українського народу. Особисто ми, нижчепідписані, докладемо усіх зусиль для того, щоб результати дострокових виборів на Закарпатті були достойними. Разом з тим, за період, що минув після виборів до місцевих рад між обласною партійною організацією та фракціями БЮТ так і не була налагоджена співпраця. Депутатські фракції знаходяться в абсолютному інформаційному вакуумі щодо рішень Політради партії. Всі питання керівництвом обласної партійної організації вирішуються кулуарно. Керівники обласної партійної організації п. Каменяш та п. Сербайло так і не змогли здобути авторитету серед членів партії та депутатського корпусу, постійно плетуть інтриги, чинять тиск на депутатів, приховують інформацію про справжній стан справ у області від центральних органів партії.

Неймовірно, але до цього часу п. Сербайло ставленик Михайла Бродського, є чинним головою партії „Яблуко", у зв'язку з чим обласною ТВК розглядається питання про позбавлення його депутатських повноважень.
Останнім часом у засобах масової інформації пп. Каменяш та Сербайло вдалися до оцінок, які принижують гідність окремих депутатів обраних від БЮТ. А це, в свою чергу, призводить до розколу депутатських фракцій у місцевих радах і до падіння авторитету партії в цілому. Замість мобілізації сил, інтелектуального та організаційного ресурсу на проведення дострокових виборів дії пп. Сербайла та Каменяша спрямовані на внутріпартійні чвари та ескалацію протистояння між окремими районними партійними організаціями та обласним керівництвом. За таких умов годі сподіватися на добрі результати виборів.

Усвідомлюючи свою відповідальність за результатами дострокових виборів до Верховної Ради України:

1) Висловлюємо недовіру голові (п. Каменяшу О.М.) та бюро Закарпатської обласної організації ВО «Батьківщина» за дії, що призвели до повної дискретизації та знищення авторитету БЮТ в Закарпатській області, розколу в середині партійних первинних та територіальної організацій і вимагаємо негайного усунення їх від займаних посад;

2) Вимагаємо виключити із списку кандидатів в народні депутати України п. Каменяша О.М. та всіх інших, включених від Закарпатської обласної організації «ВО «Батьківщина» для обрання їх на дострокових виборах від виборчого блоку політичної партії БЮТ до ВРУ, що відбудуться 30.09.2007 р.;

3) Включити до списку виборчого блоку політичних партій БЮТ кандидатів у народні депутати України від Закарпатської обласної організації «ВО «Батьківщина»» осіб, висунутих на конференції Закарпатської обласної організації «ВО «Батьківщина», яка відбудеться найближчим часом.

З великою повагою до Вас,
Депутати всіх рівнів Закарпатської області, обраних від виборчого блоку політичних партій БЮТ у 2006 році."

Тоді ж, потужна група депутатів від БЮТ міськради Ужгорода також різко розкритикувала лідера партії Кеменяша, однак він відреагував на критику досить цікаво: вирішив позбавити їх членства в партії.

Цілком зрозуміло, що за Кеменяшем стоїть Віктор Балога, бо для нього це цілком ручна фігура. Саме Балога свого часу підтримав Кеменяша на останніх виборах до парламенту, змусивши зняти кандидатуру свого співпартійця Вегеша. Ось що тоді писав Балога на своїй сторінці у Фейсбуку: «Всі члени нашої команди, кандидати на виборах по шести округах Закарпаття, завжди ставили спільні інтереси вище особистих. Сьогодні Микола Вегеш, який балотується по 70 виборчому округу, прийняв рішення зняти свою кандидатуру на користь іншого представника нашої закарпатської команди Олександра Кеменяша».

Кеменяшу допомога Балоги не допомогла, бо той також є політичним трупом, але зараз ця парочка має намір розпоряджатися опозиційним бюджетом в Закарпатті, а молодих і амбітних справжніх опозиціонерів просто розвели, як кошенят. Цікаво, чи відомо самій Юлії Тимошенко, що її політичний ворог Балога вирішує за неї, кому очолювати опозицію в Закарпатті.

Варто нагадати Юлії Володимирівні, що писали про її ставленика в області закарпатські видання:

«Як відомо, керівником «БЮТу» в Закарпатті є сумнозвісний свалявчанин О. Кеменяш (в певних колах «Камиш»). За якими критеріями його призначили керувати «Батьківщиною» – до цих пір не можуть зрозуміти більше мільйона жителів Закарпаття. Цього до ладу не можуть пояснити і у київському керівництві БЮТу. Адже вже давно є очевидним, що пан Олександр є типовим бригадиром одного із балогівських політично-кримінальних угрупувань подвійного підпорядкування в Закарпатті».

А ось ще один коментар: «Ну, по-перше, Кеменяш (чи Камиш) у парламенті потрібен, як замурований унітаз. І толку від нього стільки ж. Візьміть його «бурхливе» депутатство з 2002 року (яке він купив через Балогу, а той через Довжанина по Виноградівщині). Жодного виступу і заяви. А саме для цього парламенти і створені. По-друге. Хіба могло бути по-іншому, якщо Камиш, Балоги і Пітьовки є однотипні і є спільниками по цілій низці злочинів? Вони однаково не читали жодної книги. Не можуть ні писати, ні говорити».

І дійсно хочеться нагадати, як колишнього нардепа Кеменяша оцінили в громадському русі «ЧЕСНО»:

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя – НЕ ВІДПОВІДАЄ.
У поясненні йдеться:9 квітня 2012 року Рух ЧЕСНО у письмовій формі звернувся до народного депутата України Кеменяша Олександра Михайловича з проханням надіслати копію поданої ним за місцем роботи декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно із Законом України “Про засади запобігання і протидії корупції”).

На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Кеменяш Олександр Михайлович не відповів у встановлений законом строк.

За результатами аналізу наявної в Руху ЧЕСНО інформації щодо відповідності народного депутата України Кеменяша Олександра Михайловича Критерію, невідповідності задекларованих ним доходів і майна способу його життя, згідно з методологією Руху, встановлено не було.

За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати, невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Кеменяш Олександр Михайлович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Особисте голосування в парламенті – НЕ ВІДПОВІДАЄ.
У поясненні йдеться:неодноразово порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України. Зокрема, згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на ранковому пленарному засіданні парламенту 5 квітня 2011 року та вечірньому пленарному засіданні парламенту 10 січня 2012 року, однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цих засіданнях. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Кеменяш Олександр Михайлович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів –НЕ ВІДПОВІДАЄ.

У поясненні йдеться:протягом 2011 року було проведено 82 ранкові та вечірні пленарні засідання парламенту, щодо яких на офіційному веб-сайті Верховної Ради України наявні дані письмової реєстрації народних депутатів. Згідно з цими даними, народний депутат України Кеменяш Олександр Михайлович був присутній на 29 ранкових та вечірніх пленарних засіданнях парламенту, тобто на 35% пленарних засідань Верховної Ради України, проведених у 2011 році.
Протягом 2011 року народний депутат Кеменяш Олександр Михайлович був членом Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Згідно з даними протоколів засідань цього Комітету, упродовж 2011 року було проведено 27 засідань Комітету. Кеменяш Олександр Михайлович був присутній на 1 засіданні Комітету, тобто на 4% всіх засідань Комітету, проведених у 2011 році.

За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати, невідповідністю Критерію вважається присутність протягом 2011 року на менш як 75% пленарних засідань парламенту чи на менш як 75% засідань комітету, членом якого був народний депутат України. Таким чином, на думку Руху ЧЕСНО, Кеменяш Олександр Михайлович не відповідає Критерію.

Інтернет-видання
UA-Reporter.com

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат