Концерт дипломних робіт представили випускники Ужгородського коледжу культури і мистецтв

Віталій Рац 12.06.2013 12:46 ПОДІЇ

10 червня 2013 року в Закарпатському державному обласному українському музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв Ужгородський коледж культури і мистецтв (директор Наталія Шетеля) традиційно представив концерт дипломних робіт широкому колу аудиторії. Програма складалася з окремих танцювальних номерів, які підготували випускники-хореографи денної форми навчання.

Концерт розпочали випускники спеціалізації «Сучасна хореографія», продемонструвавши декілька оригінальних хореографічних композицій («Життя – це ланцюг відкриттів», «Хто переможе» та інші). Донести до глядача про минуле і сучасність, актуальні питання сучасності людства не тільки через танець – справа майстерності високого рівня, нашим артистам сприяла відповідна побудова відеоряду з музичним супроводом, сценічні костюми учасників, необхідний реквізит та використання лазер-шоу.

Під час другої частини концерту випускники-народники підготували як народні танці окремих регіонів України («Буковинські забави», «Полька в решеті»), так і відомі закарпатські («Гуцулка» «Дробойка», «Увиванець»), угорські «Колочайський чардаш», «Роман форгош») та інші. В програмі глядачі побачили також кращі зразки словацького та румунського танцю. У концерті також брали участь гості – зразковий дитячий ансамбль танцю «Турянська долина» з с. Тур’я-Ремети та випускники коледжу. На подіумі бурхливими оваціями публіка зустрічала також й виступи молодих сімейних пар (Кулікових, Балінтів, Балегів та Вороничів), які поєдналися завдяки мистецтву танцю. Після завершенні кожної частини програми концерту відбулася представлення випускників хореографічного відділу.

Творчий показ програми та мистецьких досягнень цьогорічних випускників високо оцінила голова Державної кваліфікаційної комісії Ужгородського коледжу культури і мистецтв, доцент кафедри фольклору, народнопісенного і хорового мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв, заслужений діяч мистецтв України Маїса Федорівна Купцова.

В підготовці концертної програми дипломних робіт брали участь викладачі коледжу культури і мистецтв Ірина Шевцова, Оксана Хижун, заслужений працівник культури України Михайло Шютів та інші. Автор та ведучий програми голова циклової комісії хореографії коледжу – заслужений працівник культури України Іван Пастеляк.

Концерт відвідали батьки, викладачі хореографічних дисциплін та численні шанувальники хореографічного мистецтва. Цьогорічний концерт відзначився масовістю виступів та новими цікавими постановками, а кожен виступ глядач оцінив щирими оплесками.

Віталій Рац

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат