Прикордонники констатують   ріст нелегалів із Грузії

Людмила Федоришина 31.05.2013 13:49 ПОДІЇ

З початку року прикордонникам Чопського прикордонного загону вдалося виявити 8 фактів переміщення через кордон громадян із підробленими документами, стільки ж фактів переміщення з чужими документами та 73 факти з недійсними документами.

Про це під час зустрічі з журналістами, приуроченої до професійного свята прикордонників, повідомив начальник Чопського прикордонного загону, полковник Роман Гоць. Аналізуючи головні показники діяльності прикордонного загону, полковник відзначив зменшення кількості затриманих нелегальних мігрантів порівняно з відповідним періодом минулого року. 146 нелегалів було затримано прикордонниками за 5 місяців у 2012 році, а цього року лише 91 особу. За словами Романа Гоця, на сьогодні ефективно відпрацьований механізм протидії незаконній міграції. «З початку року судом притягнуто до відповідальності 5 осіб, які були організаторами незаконного переміщення мігрантів», — зазначив начальник Чопського прикордонного загону.

Роман Євгенович відзначив, найбільше нелегальних мігрантів — вихідці з країн СНД (Грузія, Молдова, РФ) та Південно-
Східної Азії (Афганістан, Шрі-Ланка, Бангладеш). «Останнім часом зросла кількість нелегальних мігрантів із Грузії. Здебільшого ці люди потрапляють в Україну законним шляхом, в’їжджають офіційно через пункти пропуску, а потім групуються і, використовуючи мобільні засоби зв’язку, відпрацьовують маршрут, потім пішим ходом намагаються перетнути кордон із країнами ЄС», — зазначив полковник.

Нині в Пункті тимчасового тримання на базі Чопського прикордонного загону перебувають три громадяни Грузії. Загалом, за словами т. в. о. начальника відділу роботи з іноземцями та адміністративного провадження, майора Артема Олійниика, пункт розрахований на 54 особи, в ньому є все необхідне. Нелегальних мігрантів забезпечують також харчуванням, надають за необхідності медичну, а також юридичну допомогу. В ПТТ такі особи перебувають до трьох діб. Загалом від початку роботи пункту (2006 р.) тут перебувало близько 10 тис. нелегальних мігрантів.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат