Кольоровий дощ на Закарпатті спричинений піщаною бурею з Африки (ОНОВЛЕНО)

admin 30.05.2013 15:47 ПОДІЇ

Транспортні засоби мешканців обласного центру та Ужгородського району сьогодні вранці мали незвичайний вигляд: їхні машини покрилися плямами червонуватого кольору.

Між місцевим населенням почали розповсюджуватися всілякі чутки на кшталт «в сусідній Словаччині щось вибухнуло…» Версії висувалися всілякі – від алюмінієвого заводу до складів з небезпечними боєприпасами.

Стосовно даної ситуації Управління ДСНС України у Закарпатській області повідомляє, що   дощ, який випав вночі 29-30 травня, скоріш за все був викликаний піщаною бурею. Циклон, що приніс на Закарпаття такі незвичні кольорові опади завітав до нас з північної Африки. Окрім цього інформуємо стурбованих мешканців області, що будь-яких   техногенних аварій на території Словаччини та Угорщини не зафіксовано, тому приводів для хвилювання не має.
За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології ними проведені вимірювання радіаційного фону та досліджено стан забруднення атмосферного повітря. Результати знаходяться в межах норми.
Працівниками Держсанепідслужби у Закарпатській області в ході лабораторних досліджень встановлено, що опади були лужними без вмісту радіоактивних елементів. Інших хімічних елементів не виявлено.


У ДСНС України у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат