Для 151 тис. закарпатських школярів пролунав останній дзвоник

admin 24.05.2013 11:51 ПОДІЇ

 

Привітати учнів ужгородської ЗОШ №6 прийшли голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида та очільниця обласного департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп.

Закінчення навчального року у шостій школі святкували майже тисяча учнів, їх батьки, друзі, вчителі. А для сорока одинадцятикласників цей день особливий – сьогодні вони назавжди покидають стіни рідної школи.

– Ми ніколи не забудемо шкільних друзів та мудрих вчителів, адже школа для нас – це не просто стіни, парти та дошка, це – наша друга домівка. А знання, котрі впродовж навчання старанно та терпляче дарували нам педагоги, допомагатимуть нам у дорослому житті, - звернувся до присутніх переможець всеукраїнської олімпіади з економіки, випускник Михайло Костик.

– У кожного з випускників є свій, особливий, хист і талант, - переконана вчитель одинадцятого класу Калина Данку. – Завдання вчителя – розгледіти та підтримати його, навчити життєвої мудрості. Тому сьогодні, прощаючись зі своїми випускниками, я впевнена: вони в житті не пропадуть.

Привітав дітей та батьків і керівник краю Олександр Ледида. Він подарував школі сертифікат на обладнання для кабінету хімії. Також очільник області, котрий, до речі, сам є випускником цієї школи, пообіцяв допомогу з ремонтом спортивного залу:

– Цей спортзал майже не змінився ще з часів, коли я тут навчався. Тому будемо ремонтувати його за спонсорські кошти. Загалом, сьогодні серед завдань обласної влади – оновлення матеріальної бази шкіл, закупівля комп’ютерної техніки. Для цього діє десяток регіональних освітніх програм.

Довідково: Сьогодні останній дзвоник пролунав для 151 тис. школярів у 674 навчальних закладах Закарпаття. 16 тисяч дітей – першокласники, 9,5 тисяч учнів – випускники. Цьогоріч 780 випускників претендують на нагородження медалями. Фінансування галузі освіти краю у 2013-му збільшилося у порівнянні з минулим роком на 136,7 млн. грн. і складає 2275,1 млн. грн. Також реалізуються 11 регіональних освітніх програм, на які з обласного бюджету лише цьогоріч виділено 22,8 млн. грн.

admin


За матеріалами прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат