ВИБОРИ У БЕРЕГОВІ: роздуми місцевої

admin 23.05.2013 18:05 ПОДІЇ

Виборчі перегони в Берегові виходять на фінішну пряму. Вже 2 червня кожен берегівчанин, який прийде на вибори, зробить свій внесок у подальший розвиток міста.


Серед усіх кандидатів мене (як людину, котра переймається долею рідного міста) зацікавила кандидатура від партії «KMKSZ» Гейзи Ороса. Проректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці вже вдруге випробовує свою долю на виборах. Вперше йому не пощастило і він набрав всього 997 голосів (у місті тоді ходили чутки, що за Ороса віддавали голоси лише студенти вищезгаданого університету). На цьогорічних виборах керівництво партії «KMKSZ» впевнено заявляє, що Орос Гейзо цілком може перемогти.

Та чи потрібен такий міський голова Берегову? На сьогоднішній день у кандидата від цієї угорської партії нема ні команди, яка б змогла достойно взяти на себе керівництво містом, ні чітко визначеної програми. Крім того, ця людина ледь-ледь володіє російською мовою, не кажучи   вже про державну українську. Тим більше, усі кошти на підтримку своєї кандидатури він отримує з Угорщини. Гейза Орос чомусь пишається , як своєю особистою заслугою, та намагається використовувати у своїй піар-кампанії ремонт угорського інституту. Однак кандидат не згадує, що фінансову допомогу Угорщина надає зовсім не через його особу, а як допомогу від уряду сусідньої країни.

Невже людина, яка серцем прикута до наших сусідів із закордону, буде з любов’ю відноситись до всіх жителів міста Берегова. Проректор університету жодного разу не настояв на поглибленому вивченню державної мови у своєму ВНЗ. Саме тому, студенту, очолюваного ним навчального закладу, після закінчення університету в Берегові, майже неможливо влаштуватися на роботу в Берегові, на Закарпатті , чи будь-де в Україні. Тому студенти-випускники змушені виїжджати працювати за кордон. Тобто молоді спеціалісти, які отримують українські дипломи, не можуть ними скористатися на території власної країни. Які плани у цього університету та у кандидата? Одразу ж видно, що цей висуванець не працює на інтереси міста Берегова. Так історично склалося, що наше місто є двомовним (а то й більше) і нам, берегівчанам,   потрібна та людина, яка б зрозуміла кожного, як українськомовного так і угорськомовного жителя міста Берегова.  

admin


За матеріалами Сніжана Чегіль, берегівчанка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат