ВИБОРИ У БЕРЕГОВІ: застосування «брудних» політтехнологій

admin 23.05.2013 14:21 ПОДІЇ

Наступної неділі, 2 червня, у м. Берегові заплановані позачергові вибори міського голови Берегова. Як і слід було очікувати, з наближенням виборів активізувалось застосування «брудних» політичних технологій.

Так, від читачів з Берегова стало відомо, що по місту ходять невідомі особи, як пропонують двісті гривень за голос за кандидата на посаду міського берегівського міського голови Ольгу Бізілю. Якщо особа погоджується «продати» свій голос, то від неї просять надати свої паспортні дані та проставити свій підпис у списку, яким вона підтверджує, що голосуватиме за «потрібного» кандидата. Як розповідають самі читачі, невідомі особи користуються базою даних виборців, що була сформована місцевим осередком однієї з політичних партій. Такі дані систематично використовуються на кожних виборах для того, щоби оперативно здійснювати масовий підкуп виборців.
Також днями у «пробалогівських» ЗМІ з’явилася інформація про те, що за голосування за іншого кандидата на посаду мера Берегова Золтана Бабяка також пропонують гроші. При цьому з виборцем, який вирішив «продати» свій голос, начебто укладають договір. Згідно з таким «договором» громадянин зобов’язується проголосувати за вказаного кандидата, що, однак, здається досить малоймовірним, знаючи про неприпустимість підкупу виборців, а також, враховуючи те, що такий договір не матиме ніякої юридичної сили.
При цьому привертає увагу і той факт, що така інформація спочатку з’явилася саме в закарпатських інтернет-виданнях, які, згідно з неофіційною інформацією, мають стосунок до політичної партії «Єдиний центр». Так, ця партія висунула на посаду Берегівського міського голови Ольгу Бізілю. Остання вже роками намагається робити спроби стати мером Берегова, однак – безрезультатно.
Можливо, це і є поясненням безпідставних закидів на адресу інших кандидатів про, начебто здійснення ними підкупу голосів виборців, адже «брудні» технології і провокації – це, чи не єдиний спосіб, за допомогою якого «непопулярні» кандидати, які не мають жодних вагомих досягнень та власного бачення шляхів вирішення проблем територіальної громади, мають можливість отримати перевагу на виборах.
Дехто з читачів, співчуваючи голові Закарпатської обласної ради Івану Балозі, навіть розповідає, що останній програв вибори до Верховної Ради України восени 2012 року саме «завдяки» Бізілі, яка до останнього протримала в себе значну частину коштів, виділених Балогою на вибори, сподіваючись, що партійний начальник і так здобуде перемогу, і таким чином вказані кошти можна буде залишити собі.
Також згідно з інформацією вищезазначених інтернет-видань Бізіля О. йде кандидатом від демократичних сил. Цікаво, чи знають про це лідери опозиційних політичних партій, адже, поки тільки відомо, що ніяких домовленостей з даного приводу між останніми і «Єдиним центром» нема. Крім того, всі опозиційні партії висунули своїх кандидатів на посаду Берегівського міського голови. Підсумовуючи це, виходить, що всі вони є технічними?

admin


За матеріалами Мешканці Берегова

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат