Ігор Свищо: Дорожники, які халатно ставляться до ремонту доріг, нестимуть відповідальність

admin 22.05.2013 13:55 ПОДІЇ

Цього року з держбюджету на поточний ремонт і експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування державного та місцевого значення передбачено 65,5 млн. грн. та 7,9 мільйонів з обласного. З початку року уже освоєно майже 28 мільйонів.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо.
На дороги та вулиці комунального значення виділено 63,9 млн. грн. субвенції із державного бюджету. Це дозволить здійснити ремонт на 934 дорожніх об’єктах, що знаходяться у комунальній власності, на балансі сільських, селищних та міських рад.

За словами першого заступника керівника краю, щоб покращити ситуацію у галузі дорожнього господарства, необхідний цілий комплекс заходів. Більшість із них стосуються змін у вітчизняному законодавстві:

- Нам необхідно зосереджувати більше коштів на обласному рівні і не розпорошувати їх по районах, як це відбувається зараз. Через формульні розрахунки, якими нині визначаються обсяги субвенцій для тих чи інших населених пунктів, ми не можемо використати наявні гроші ефективно та в повному обсязі. І виникає парадоксальна ситуація: гроші є, однак використати їх усі не завжди виходить. Щоб таких ситуацій не виникало, необхідні зміни в законодавстві. Обласна адміністрація уже звернулася до центральних органів виконавчої влади із відповідним проханням. Тепер чекаємо на їхнє рішення.

Окрему увагу Ігор Свищо приділив якості виконання ремонтних робіт на дорогах Закарпаття:

- Нам відомо про випадки, коли ремонти доріг виконували із грубим порушенням технологій. Одна справа, коли взимку дорожникам необхідно було для уникнення руйнування асфальтного покриття використовувати відповідні сипучі матеріали, як, наприклад, щебінь. І зовсім інша, коли ями на дорогах засипали землею. Це халатність. І дорожники, які халатно ставляться до виконання своїх обов’язків, нестимуть за це відповідальність.

admin


За матеріалами прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат