Бескидський тунель будуватимуть три роки

Дмитро Галушка 22.05.2013 11:34 ПОДІЇ

Тож, якщо йтиме все за планом завершити об’єкт заплановано у 2016 році. Про це у вівторок, 21 травня, розповів начальник дирекції з будівництва Бескидського тунелю Володимир Харлан під час зустрічі з головою Закарпатської обласної адміністрації Олександром Ледидою.

Минулого тижня під час чергового засідання Закарпатської обласної ради депутати надали спеціальний дозвіл на користування надрами на території Скотарської сільської ради, що у Воловецькому районі. Це одна з необхідних умов для початку будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю.

* Проект фінансується ЄБРР та за кошти залізниці. Він уже пройшов необхідні експертизи в Києві. Ми узгодили проект у Міністерстві транспорту, «Укрзалізниці» та на науково-технічній раді Мінрегіону. Наразі чекаємо погодження від Мінфіну та Мінекономіки. Будівництво тунелю плануємо виконувати з використанням сучасних австрійських технологій, - розповів Володимир Харлан.

Під час будівництва частково вантажопотік буде переведено на ділянку Львів-Сянки-Ужгород. Це стосується великогабаритних вантажних потягів. Пасажирських поїздів обмеження не стосуватиметься. Старий тунель буде законсервовано. Він служитиме евакуаційним виходом у разі непередбачуваної ситуації (з’єднуватиметься зі старим переходами).

Наразі виконуються підготовчі роботи на території Львівської та Закарпатської областей.

* Закарпатська обласна влада, зі свого боку, й надалі сприятиме будівництву тунелю, - запевнив Олександр Ледида. Це важлива частина транспортної інфраструктури не тільки України, а й Європи, що покладає на нас велику відповідальність.

Дмитро Галушка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат