Балога розпалює міжцерковну ворожнечу

admin 07.05.2013 10:37 ПОДІЇ

«Всі ми добре розуміємо, що сьогодні церква в широкому розумінні життя - більше, ніж духовність. Особливо, якщо це РПЦ . Але остання просто вже переходить усі межі адекватності", — вважає місцевий універсальний "спец" в усіх галузях людських знань.

Він пише: "Особливо це стосується питань 1025-річчя Хрещення Русі: http://tsn.ua/ukrayina/kirilo-zaproponuvav-svoyu-versiyu-svyatkuvannya-1025-richchya-hreschennya-rusi-293240.html Може краще, щоб Кирило святкував у Москві ще й появу християнства як такого, або річницю Вірменські церкви (вона старіша за нашу)? Бо яке відношення Московія має до Хрещення Київської Русі? Правильно - ніяке. Тому особисто я сподіваюся, що патріархи основних православних церков не приїдуть до Москви, якщо Україна в особі церкви, влади, опозиції і громадськості запросять православних ієрархів до нас, і за одне ми створимо умови, щоб в цьому році почався процес створення єдиної Української Православної Церкви. Час для цього настав і нас підтримають всі (зрозуміло - за винятком Кирила). Вважаю, що Янукович в цьому процесі може відіграти важливу позитивну роль. Але для цього потрібно витягнути голову з піску і дати зрозуміти Москві, що Україна хоче свій патріархат і свою ідентичність» - так написав на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Балога.

Не зважаючи на Пасхальні святкування, нардеп Балога своєю заявою розпалює міжцерковну ворожнечу. З неофіційної інформації відомо, що на Закарпатті всього близько 5% православних церков підпорядковуються УПЦ. Наприклад, у Виноградівському районі є тільки одна така церковна громада. Вкотре Балога звинуватив Януковича у тому, що той держить голову у піску. Цікаво, чому будучи при владі разом зі своїм кумом Ющенком, Балога нічого не робив для того, щоб, наприклад, посилити вплив УПЦ на Закарпатті? А сам тримав голову у піску.

Ще цікавіше, що на виборах до Верховної Ради, Балоги активно спонсорували РПЦ, виділяючи на церкву величезні гроші.


Новини Закарпаття

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат