Огляд закарпатської преси за останній тиждень

admin 04.05.2013 15:23 ПОДІЇ

Огляд регіональної преси

Трибуна
(8 сторінок, обкладинка та середина повнокольорові, задекларований наклад: 2000 екземплярів). Націонал-патріотична направленість. Наближена до Ратушняка, лояльна до обласної влади, опонуюча до Балог.

Газета не вийшла. Редакція сачкує.

«Ужгород»
(чорно-біле комунальне видання на 16-ти сторінках із задекларованим накладом 3000 примірників)

Редакція трохи сачкує. Газета вийшла лише на 8-и сторінках. До речі, газета вийшла без головного редактора, який втік в газету «Старий Замок».

На першій сторінці графік освячення Пасок та Великодніх богослужінь, привітання від мера, президента, губернатора та голови облради.

2-а сторінка: купа привітань і графік «Сакура-фесту».

3-я сторінка: купа привітань і реклама слухових апаратів.

4-а сторінка: джинса від президентської адміністрації про те, що Янукович щось вимагає від правоохоронців, а також короткі новини про те, що мобільні оператори підняли ціни на зв'язок, літо буде спекотним, а штраф за не пристебнутий ремінь зросте до 340 гривень.

6-а сторінка: коментарі деяких учасників танцювального конкурсу Uzhgorod Open, нижче мер вручає кубок переможцю Кубка Ужгорода з футболу, ще нижче про матч «Говерли».

7-а сторінка. Сторінка до Великодня. Як розмальовувати писанки.

Оцінка: 2 з 12. Рекомендовано для читання: можна про писанки.

«Старий Замок (Паланок)»
(16 повнокольорових сторінок, задекларований наклад: 5000 екземплярів. Рупор Балоги-Петьовки, опонує обласній владі та Ратушняку).

В газеті новий редактор: Андрій Андрусяк, який втік з газети «Ужгород».

На другій сторінці величезні пафосні привітання з Великоджнем від власників газети Балоги-Петьовки, обрання 5-ти нових почесних громадян Мукачева, прокуратура провіряє нелегальних перевізників-маршруточників.

3-я сторінка. Матеріал Гулана про те, як поблизу студентських гуртожитків вже роками стоїть фундамент будівлі, який використовують як смітник. Кажуть фірма, яка мала там щось будувати, збанкрутувала.
Поруч в кращих совкових традиціях звіт з партійної конференції партії Балоги-Петьовки ЄЦ.

4-а сторінка. Журналістки газети по інтернету порозпитували своїх знайомих за кордоном, як у них готуються до Великодня.

13-а сторінка. Звіт про танцювальні змагання і про те, як «Говерла» програла «Арсеналу».

14-а сторінка. Інтерв’ю з анонімом, який каже, що у нас можна пройти тест на детекторі брехні.
Нижче невеличкий матеріал із гучним заголовком «Ужгородці обурені байдужістю влади». Насправді мова про те, що в Горянах якісь чинуші знесли футбольні ворота на якомусь полі. Горянці обурилися. Для ілюстрації редакція знайшла шість чоловік з неграмотним плакатом. Яка країна – такий і протест.

15-а сторінка. Стаття про суд, який не відбувся. Мали судити когось, хто мав два паспорти. Судді самі не знають, чи можна за таке судити.
Нижче стаття про шахраїв, які телефонують і кажуть, щто хтось з родини влип і для того, щоб його роз липнути, потрібно грошей.
Поруч ще стаття про те, що закарпатці крадуть в супермаркетах: ікру і коньяк.

Остання сторінка. Колонка журналіста Лівака про те, як легко люди довіряють липовим «сенсаціям», а також матеріал журналіста Лесів про художницюДобровольську, яка розмальовує пляшки.

Оцінка 3 з 12-ти. Рекомендоване для прочитання: нічого.

«Європа Центр»

(російськомовне видання в два кольори, 16 сторінок. Задекларований наклад: 6500. Газета нинішнього губернатора Одещини Едуарда Матвійчука, лояльна до обласної влади).

На першій сторінці привітання з Великоднем від губернатора, мера, нардепа, профспілкового лідера та президії Ужгородського товариства російської культури.

2-3 сторінки. В якому місті України скільки народу прийшло на Першотравневий парад, а поруч передрук з сайту «Заголовок», як деякі відомі чиновники області заробили свої перші гроші і куди їх потратили.

Решта матеріалів про те, що губернатора Одещини Матвійчука з днем народження привітав президент. Як виявилося, Закарпаття готується до святкування 1025-річчя Хрещення Русі. Угорці попереджають, що через Загонь довго виїжджати в Угорщину.

4-а сторінка: Графік освячення пасок і Богослужінь в ужгородських церквах. Нижче про виставку Пасхальних деревцят перед будівлею влади.

5-а сторінка. Підсумки танцювального конкурсу Uzhgorod-Open і анонс подій до «Сакура-Фесту».

6-а сторінка. До ювілею піаністки Маріанни Сокач її біографічна довідка. Поруч список колективів, які брали участь в святі до Міжнародного Дня танців.

11-а сторінка. Рецепт яєць заливних і про те, як «Арсенал» виграв у «Говерли».

13-а сторінка. Щось в редакції газети явно сталося, бо замість 13-ї сторінки йде чомусь 14-а, на якій продовження матеріалу редактора газети Кривошапка про пісні про війну.
14-а сторінка: насправді це в газеті 13-а сторінка, на якій початок матеріалу про воєнні пісні. Володимир Кривошапко пише, що Володимир Кривошапко когось там з чимось привітав, а потім про пісні. На сторінці є також чотири фотографії, які пронумеровані так: 3, 2, 1, 4. Шиза.

Оцінка: 2 з 12. Рекомендоване для читання: нічого. Варто хіба що придбати для історії, як в газеті сторінки поплутали.

«СЗ-ФЕСТ»

(16 сторінок. В два кольори. Задекларований наклад: 6500. Лояльна до тих, хто заплатить. Націонал-патріотична ідеологія)

2-а сторінка: замітки про те, що людям біля Кафедрального собору небезпечно стояти, бо автомобілі їздять, про те, що у Вучковому «забуяє сосновий тризуб» і що на площі Народній Великодні деревця та.

3-я сторінка: замітки про обмеження на митному посту Чоп-Загонь, Закарпаття отримує найменше грошей на ремонт доріг, а до Дня матері великодобронці підготували концерт.

4-а сторінка: Сергій Федака критикує опозицію, яка тими безглуздими акціями лише «випускає пар у свисток» і «каналізує громадську енергію супротиву в безпечне русло». Закуртив!

5-а сторінка: історичний матеріал з книги Юліана Химинця про те, як закарпатці тікали від мадяризації до СРСР, а там їх ловили в табори, а потім відправили на фронт у складі чехословацької армії. Після боїв чехам і жидам маскалі давали медалі, а закарпатцям не давали, -- констатує автор.

6-та сторінка: як вийти з посту, нижче про діамантове весілля Якубців із Берегова.

11-а сторінка. Тупа сторінка Центру зайнятості.

12-а сторінка: тупа сторінка адвоката Фозекоша про те, як він отримав відзнаку «Обличчя ЗМІ», а також дві офіційні заяви до адвокатів, щоб ті на нього та його колегу не скаржилися у вищі органи.

14-а сторінка. Костевич розповідає, що дослідник із Тячівщини написав книгу про репресованих священників. Нижче письменник Дурунда розповідає про письменника Юрія Шипа.

Оцінка: 2 з 12. Рекомендовано до читання: історичний нарис про те, як закарпатці воювали.

«Неділя»

(10 сторінок плюс 8 сторінок телепрограма. Повнокольорова обгортка. Декларують загальний наклад разом з додатками 13 тисяч. Лояльна до тих, хто заплатить)

Газета не вийшла. Редакція сачкує.

«РІО» (Повнокольорове видання на 24 сторінках. Задекларований наклад: 15 100. Газета Ратушняка, антибалогівська і останнім часом стала лояльною до обласної влади)

1-а сторінка: короткий матеріал про те, що українці люблять шарові вихідні. Країна в дупі, а ми відпочиваємо.

2-а сторінка: купа Великодній привітань, про виставку писанок на Народній, про акцію до Дня танцю і внизу про візит прем’єр-міністра Угорщини Орбана.


3-я сторінка: чоловік вбив дружину молотком, а вину хотів скинути на «невідомих», Генконсульство Угорщини не розуміє, чому мікроавтобуси всі їдуть через Чоп-Загонь. Вже мали б знати, що нашому митному керівництву легше збирати з «мікріків» дань на одному пункті, а не на багатьох. У Міжгір’ї автомобіль заїхав у будинок. Молодшого Копчу суд випустив під заставу в 70 тис. Грн..

4-та сторінка: чи випустять опозиціонерку Юлю після того, як Євросуд визнав незаконність її арешту?
Поруч замітка про балаболів від Балог. На них падає тінь з підпалом автомобіля проректору Пересті, який втік від Балог до «регіоналів».

5-а сторінка: родина з Мукачівщини скаржиться на те, що до їхньої оселі влетіло купа спецназівців, перевернули все верх дном і пішли. Шукали якогось терориста. Тепер на родину впала недобра тінь, в селі їх всі шугаються.
Нижче – джинса від податкової.

6-7 сторінка: новини Ужгорода. Графік Великодніх богослужінь та освячення пасок, про рішення апеляційного суду щодо Волошина, якого суд не визнав корупціонером.


8-а сторінка: крупний матеріал Каралкіної про сквери Ужгорода. Сквери оновлять поблизу адмінбудівлі на Народній, біля транспортного мосту, біля кафедрального собору.

9-а сторінка. Імідж-інтерв’ю з керівником будівельної фірми «Беркут»

18-а сторінка: стаття Галаса про те, що циганці, яка вкрала дитину, суд дав 4 з половиною роки тюрми.

19-а сторінка: передрук з інтеренету про токсичні речовини в оселях і чи потрібно заздрити американській сиcтемі охорони здоров’я.

22-а сторінка. Разом з анекдотами дали про письменника Шипа до його 70 років.

Оцінка: 4 з 12. Рекомендовано для читання: матеріал Галаса про циганку, яка викрала дитину.

«Новини Закарпаття»
(Газета облради та ОДА, хоча більш лояльна до Балоги, ніж до Ледиди. 24 сторінки, із яких 4 повнокольорові. Задекларований наклад: 18 тисяч)

Редакція трохи сачканула і газета вийшла на 16-и сторінках.

2-3 новинні сторінки: про писанкові дерева на Народній, про виставку художника Кузьми у Львові, про те як Червоний Хрест міряв людям тиск на Театральній під пафосним заголовком: «Сила гуманності».

4-а сторінка: про візит прем’єра Угорщини Орбана, про те, як перевірялися рядувальні пости на водоймах, про те, що комісія облради слухала про хід ремонту доріг.

5-а сторінка. Купа привітань від попів з Великоднем, про те як рятувальники Щербея піарилися, розносячи пакети з пасками малозабезпеченим і трохи спогадів про війну одного мукачівського ветерана.

6-а сторінка: інтерв’ю з єпископом греко-католиком Нілом про духовне. Про життя і смерть, про добро і зло.

12-а сторінка: біолог Гамор в статті з комуністичною назвою: «Маємо забезпечити сталий розвиток» каже про те, що президент та уряд наказали розвивати Карпатський біосферний заповідник. Таке враження, що це єдине, що нам потрібно розвивати і «покращувати».
Нижче невеличке інтерв’ю з автослюсарем, який каже, що дякує Азарову за погані дороги, бо він має файний заробіток.

13-а сторінка. Рекламне інтерв’ю з ген директором цифрового телебачення.

14-а сторінка: директор будинку культури з Рокосова пише про сторічну Марію Роман, а політв’язень і репресований Коршинський пише про репресованого Юрія Деяка.

16-а сторінка: коротко про танцювальні змагання, конкурс тамадів у Тийглаші і тістечка від Штефаня.

Оцінка: 3 з 12. Рекомендовано для читання: інтерв’ю єпископом Нілом. Душевно.

«Закарпатська правда»

(Газета лояльна до губернатора Ледиди та Партії регіонів.16 повнокольорових сторінок. Задекларований наклад: 24 000)

2-а сторінка. Колонка редактора Логойди про те, як на Паску приємно їздити до рідних на Іршавщину, матеріал про рятувальні пункти на водоймах і величезне привітання з Великоднем від мера Погорєлова.

3-я сторінка: значно скромніше привітання губернатора, нижче стаття про його зустріч із прем’єром Угорщини Орбаном.

4-а сторінка: стаття про те, що дасть українцям лібералізація візового режиму і купа привітань від «регіоналів».

5-а сторінка: про лікаря Новака, в честь якого названа обласна лікарня і купа привітань від «регіоналів».

6-а сторінка: матеріал про фестиваль писанок на Народній і про те, що скоро будуть благоустроєні ужгородські сквери.

11-а сторінка: матеріал Галаса про закарпатську чупакабру, яка виявилася цуценям єнотоподібного собаки.

12-а сторінка: про художник Петра Шолтеса.

13-а сторінка: мікрохірург Погоріляк роз повідає, що за минулий рік закарпатці відрізали собі 7 кінцівок, а в першому кварталі цього року вже 4. Не дотримуються правил технічної безпеки. Поруч дві короткі замітки про те, як приймали громадян «регіонали» Гайдош і Бушко.
14-а сторінка: звіт з танцювального конкурсу Uzhgorod Open.

Оцінка: 3 із 12. Рекомендовано до читання: хіба що про чупакабру Галаса.

Сайт "Нове Закарпаття"

admin


За матеріалами сайт "Нове Закарпаття"

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат