«Закарпатський Едельвейс» ввосьме прикрасив Ужгород

Євген Свищо 03.05.2013 19:25 ПОДІЇ

23—25 квітня в Ужгороді відбувся Восьмий міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацького мистецтва «Закарпатський Едельвейс». Цей захід започатковано на межі тисячоліть для збереження і популяризації мистецтва різних жанрів серед дітей та молоді різних народів.

В цьогорічному фестивалі взяли участь 300 конкурсантів з України, Росії, Білорусії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Ізраїлю та Бразилії. Змагались у чотирьох вікових категоріях: 6-9, 10-13, 14-17 та 18 і старших років. Діти знаходили власну творчу стихію у різних номінаціях: сучасна та народна пісня, хори та вокальні ансамблі, сучасний та народний танець, розмовний жанр, інструментальна музика, оригінальний та цирковий жанри.

Під час відбірного туру діти виконали по дві різнохарактерні пісні, танці, вірші, прозові твори. Якість виконання оцінювало численне поважне журі на чолі з народним артистом України Михайлом Гнатюком. За наслідками рішення експертів численні премії та дипломи були присуджені із різних куточків нашого краю – Ужгорода, Середнього, Мукачева, Іршави та Великого Бичкова.

Найвдаліше наші представники проявили себе у номінаціях інструментальної музики. Так, вихванка Оніки Полачек середнянка Вероніка Ленарт стала лауреатом першої премії у двох номінаціях — серед флейтистів та піаністів. На видноті уваги журі опинилась і вихованка Олександра Рацина Злата Свида. Іршавка виборола перше місце серед баяністів. Порадившись із викладачем Злата позмагалась і серед дуетів баяністів, де в парі з Ігорем Старостою   виборола срібну сходинку.

Першу премію здобула і вихованка Івана Кули Віталія Сідор, якій не було рівних серед трубачів. За крок до вершини конкурсу трубачів зупинився інший його вихованець Максим Арсеньєв, який у своїй віковій категорії став другим. На тій же позиції, що й Максим, опинились кларнетистка Тетяна Владимірцева та скрипалька Евеліна Бідзіля.

Зійшли на новий рівень наші землячки і в номінації «хореографія», де не було рівних вихованкам Оксани Хожун з ансамблю «Словенчата».

Лауреати, дипломанти та поважні гості взяли участь у гала-концерті, який відбувся 26 квітня в залі Ужгородського районного будинку культури.

Євген Свищо

ТЕГИ : Закарпатський ЕдельвейсВероніка ЛенартОлександр РацинЗлата СвидаІгор СтаростаОніка ПолачекМихайло ГнатюкІван КулаВіталія СідорМаксим АрсеньєвТетяна ВладимірцеваЕвеліна БідзіляОксана Хожунансамбль Словенчата

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат