Генконсульство Угорщини   НЕ радить їхати через   КПП «Тиса (Чоп — Загонь)»

03.05.2013 15:31 ПОДІЇ

Останніми днями з огляду на травневі свята значно зріс рух на ППК «Чоп — Загонь», що значною мірою спричинено мікроавтобусами, які везуть пасажирів та багаж із Західної Європи.

Митний огляд транспортних засобів, що прибувають із Загоня, на українському боці триває дуже довго, тому на мосту створюється черга і рух стає практично неможливим, повідомляє Управління поліції області Саболч-Сатмар-Берег. Згідно з чинними міжнародними договорами, автобуси, вага яких не перевищує 3,5 т, мають право користуватися будь-яким із п’яти пунктів пропуску, що розташовані на українсько-угорському державному кордоні, але українська сторона дозволяє їм перетинати кордон лише через КПП «Чоп — Загонь». Генеральне консульство Угорщини в м. Ужгороді звернулося до керівництва митного та податкового управління Закарпаття з проханням негайно змінити винесені в односторонньому порядку правила перетину кордону мікроавтобусами і дозволити їм перетинати кордон через будь-який пункт пропуску. Припинити черги на ППК «Тиса (Чоп — Загонь)» можливо лише шляхом винесення такого рішення українською стороною, вважають угорські дипломати.

Співробітники поліції та митниці Угорщини в інтересах простішого перетинання кордону рекомендують подорожуючим користуватися в першу чергу пунктами пропуску «Лужанка — Берегшурань», «Дзвінкове — Лоня», «Косино — Боробаш» та «Вилок — Тисобеч».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат