Мегавихідні

03.05.2013 14:55 ПОДІЇ

Цього року календар прихильний до українців. Першотравневі свята, Пасхальні свята, а потім Свято перемоги. Фактично двотижневі вакації від 30 квітня до 13 травня. Важко між ними втиснутися у шпаринку, щоб трохи попрацювати.

Митниця рапортує, що пасажирський рух на кордоні зріс утричі! Народ масово чухнув штурмувати благополучний Захід. Ті, кому не вдалося вибити візу, обмежуються вітчизняним відпочинком із обмеженим сервісом. А дбайливі господарі гнуть спини на городах та дачних ділянках. І запитуєш себе, хіба в цій країні так усе добре, що не потрібно працювати?

Цифри свідчать про інше: за даними Міжнародного економічного фонду, Україну можна вважати економічним аутсайдером серед країн СНД і Східної Європи; дефіцит держбюджету України за підсумками січня—березня 2013 року становив 4,2 мільярда гривень; державний зовнішній борг зріс до 30 млрд. доларів; ціни на продукти в Україні за рік зросли на 10 %, а на деякі харчі — на всі 40 %; чисельність населення України за рік скоротилася на 74 тисячі осіб. За 1991—2012 роки з карти України зник 641 сільський населений пункт; на сьогодні лише
7 % школярів вважаються повністю здоровими...

Звичайно, це страшні цифри. Народ це розуміє, бо 63 % українців вважають, що країна розвивається в неправильному напрямку. І в той час як у тій таки більш-менш благополучній Європі трударі вийшли на демонстрації протесту проти урізань соціального сектора, в нас люди і не мають наміру якось протестувати.

Українцям якось усе одно, що за тотального безгрошів’я в їдальню президента закупили їжі на 6 мільйонів гривень, а на   утримання апарату Ради пішло 822 мільйона трудових гривень.

Значить усе в нас добре? Гарних Свят!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат