Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 03.05.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 3 травня. Створюйте в оселі ранковий затишок, наповнюючи її ароматом свіжозвареної кави. Нехай думки будуть гармонійними, а всі справи – легкими й корисними. Додавайте до кавування приємних емоцій і зустрічайте цей день у компанії бажаних співрозмовників. Хороших вихідних і справжнього весняного настрою!  

Цитата дня: Пусті стіни розкажуть вчорашнє, натхнення ж потрібно ковтати в просторі подорожей.   (Андрій Петльований)

3 травня 2013 року по Закарпатській області: Мінлива хмарність. Часом дощ, грози. Вітер південно-східний 7 - 12 м/с, під час грози місцями шквалисте посилення 15 - 20 м/с. Температура повітря вдень 21 - 26°. В горах місцями: вдень 14 - 19° тепла.
По м. Ужгород: Мінлива хмарність. Часом дощ, грози. Вітер південно-східний 7 - 12 м/с, під час грози шквалисте посилення 15 - 17 м/с. Температура повітря вдень 23 - 25°.


За православним календарем 3 травня ІМЕНИНИ відзначають Олександр, Анастасий, Ветран, Гаврило (Гаврил, Гаврило), Григорій, Закхей, Иоасаф, Стахий, Федір (Феодор), Федора (Феодора), Феотин і Хрисипп.


Сьогодні також:
Всесвітній день свободи преси

Цей день в історії

1494 — Христофор Колумб відкрив Ямайку
1783 — року російська імператриця Катерина Друга заборонила указом селянам Лівобережної України та Слобожанщини переселятися з місць останньої ревізії: відбулось закріпачення селян
1791 — Надзвичайний Сейм Речі Посполитої прийняв Конституцію 3 травня — першу конституцією в Європі і другу у світі (після Конституції США). У Польщі цей день відзначається як національне свято



Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

«Доміон»
До 9 травня — «Піймай шахрайку,   якщо зможеш. Поч. о 12.00, 16.20 та 18.30.
«G.I.JOE: Атака кобри-2». Поч. о 14.10, 20.30 та 22.30.

Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

«Viper Сlub»
Щосуботи — вечір знижок (на всі коктейлі знижка 20 %).

«Apriori Pub»
Щоп’ятниці — тематична вечірка. Поч. о 20.00.  

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга, щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 21.00.

JJ Night Club
5 травня — «Пасхальна yіч — D. Lemma».

«Юність»
До 19 травня — з’їзний тур Чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд.

Центральна міська бібліотека для дітей «Казка» (пл. Б. Хмельницького, 3)
26 квітня—13 травня — пересувна виставка робіт юних художників України «Національний банк майбутнього».
Постійно діюча виставка дитячих робіт творчої групи «Весела палітра».

Падіюн
Пасхальна виставка «Барви Великодніх свят».

Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Вам сьогодні не слід зловживати шкідливими звичками. Якщо ви хочете кинути курити, або позбавитися зайвої ваги - саме час. Від фізичних навантажень краще відмовитися. Є ризик розтягувань і травм кінцівок. Проявляйте стриманість у своїх емоційних поривах. Дорікання з ваших вуст може спричинити побутовий конфлікт
Телець. Саме час почати займатися своєю фізичною формою. Перегляньте раціон харчування, додавши морепродукти. У другій половині дня вам слід уникати гучних місць. Сьогодні ви можете опинитися в центрі чужого конфлікту. Проявляйте холоднокровність і відмовтеся від боротьби за справедливість. Вечір краще провести в колі сім'ї.
Близнюки. Вам варто звернути увагу на речі, що дратують. Позбавтеся непотрібних предметів у домі і наведіть порядок. Фізичні навантаження на свіжому повітрі послужать антистресовою терапією. Шопінг краще сьогодні відкласти, ви можете піддатися спокусам, які призведуть до витрат. Увечері варто відвідати родичів.
Рак. Сьогодні вам доведеться брати участь у колективних роботах. Одягніться зручно, щоб не відчувати дискомфорту. Роботи на присадибній ділянці будуть плідними. Не варто вимагати від оточуючих великої ефективності у господарських роботах. Показавши гідний приклад працьовитості, ви будете на висоті. Увечері підуть на користь водні процедури.
ЛевСьогодні на вас чекають непередбачені витрати, які можуть засмутити. Вам не слід вирушати в дальні поїздки. Особливу уважність і обережність слід проявити на дорозі. Спілкування зі старими друзями істотно підніме настрій. Увечері ви можете спровокувати ревнощі з боку партнера. Намагайтеся не давати приводу для сварки..
Діва. Вранці вам слід більше уваги приділити своєму зовнішньому вигляду. Незапланована зустріч може змінити ваші плани на відпочинок. Не слід вирушати в шумні місця. Вам потрібен душевний спокій. Споглядання за природою і спілкування з тваринами допоможуть зняти негативну енергетику. Сьогодні слід вживати більше рідини.
Терези Ваш настрій буде мінливим увесь день. Намагайтеся не давати обіцянок, які важко виконати. Вам доведеться займатися домашньою рутиною, але не довго. Відкладіть складну роботу в домі на інший день. Сьогодні корисно побути на самоті. Роздуми над своїми помилками підуть на користь, і ви знайдете правильні рішення.
Скорпіон Сьогодні найкращий день для творчості. Якщо у ваших планах ремонт, сміливо беріться за фарбування. У другій половині дня на вас чекає романтичний сюрприз від коханої людини. Увечері вирушайте в незнайоме місце. Довірившись інтуїції, ви підете в потрібному напрямку і отримаєте незабутні враження. Алкоголем краще не зловживати сьогодні.
Стрілець. З ранку все валитиметься з рук. Сьогодні вам не варто займатися домашніми справами. Найкраще сходити в гості або пообідати в заміському ресторані. Ваш настрій може зіпсувати зустріч із людиною з минулого. Не варто занурюватися в неприємні спогади. Цінуйте те, що маєте зараз, адже роздуми про минулі помилки марні.
Козеріг День буде насичений приємними новинами. Можливо, вам доведеться вирішувати робочі питання. Не переймайтеся, ваша праця окупиться у великому обсязі. У другій половині дня не варто нічого планувати. У вас буде декілька приємних запрошень, вибирайте будь-яке. Гучні веселощі ввечері з гарною компанією вам не зашкодять.
Водолій. Сьогодні ваші родичі потребуватимуть допомоги. Намагайтеся не планувати своє дозвілля, інакше можете засмутитися. Квитки заздалегідь купувати не варто, інакше можете не потрапити на захід. Відпочинок на природі вас може засмутити сьогодні. Вечір найкраще присвятити самовдосконаленню. Занурившись у роздуми, ви знайдете причину своїх проблем.
Риби У першій половині дня можливі конфлікти з родичами. Не сприймайте сварки серйозно і близько до серця. Безконтрольні емоції можуть зіпсувати настрій вам і оточуючим. Похід по магазинах краще перенести. Роботи на садовій ділянці намагайтеся звести до мінімуму. Увечері на вас чекає душевна розмова з близькою людиною, яка заспокоїть.

А зараз — усміхніться :)

Ніщо так не прикрашає людину, як дружба з власною головою.



Дружина щось бубонить, дивлячись у телевізор, потім каже чоловікові:
- Уявляєш, я, здається, почала розмовляти з телевізором!
Чоловік - комп'ютеру:
- Уявляєш, вона розмовляє з телевізором!



Погроза 21 століття:”Та я тебе з друзів видалю!”

Image Hosted by pixs.ru

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат