Пожежники провели показові навчання для дітей та дорослих

admin 24.04.2013 18:28 ПОДІЇ

Аби запобігти пожежам   в період весняно-літнього пожежонебезпечного періоду та попередити загорання у житловому секторі працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з представниками зацікавлених служб та відомств...

...24 квітня провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору Баранинської сільської ради, до складу якої входять села: Баранинці, Барвінок, Довге Поле та Підгорб. Дані населені пункти вибрані не випадково. За оперативними даними, протягом 2012 року на їх території було зафіксовано 12 пожеж, а з початку 2013 вже виникло 4 випадки загорань.

За словами заступника начальника управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Закарпатській області Андрія Сікори, проведення такої профілактичної роботи серед населення із залученням фахівців відповідних служб є альтернативою у покращенні протипожежного захисту області та попередженні трагічних випадків. Такі комплексні профілактичні відпрацювання пройдуть і в ряді інших населених пунктах області, аби запобігти виникненню пожеж.

Під час подворового обходу, фахівці пожежної справи розповіли краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдові групи також акцентували свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення: літні люди, немічні, хворі, одинокі громадяни та ті, що входять до так званої групи ризику, котрі, за певних обставин, опинилися за межею бідності й питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місті.

Також, у розпал весняно-польових робіт особлива увага   учасників даної профілактичної акції приділялася запобіганню пожеж через спалювання сміття та сухотрав’я, адже саме вони несуть найбільшу пожежну небезпеку теплої пори. Зважаючи на погоду та розташування земельних ділянок поблизу лісових масивів, наголошувалося й на дотриманні правил пожежної безпеки в екосистемах.

Загалом   було обстежено майже 1000 дворогосподарств та вручено 500 екземплярів інформаційних листівок та тематичних пам’яток попереджувального змісту.

Не оминули працівники пожежно-рятувальної служби й дошкільного закладу та початкової школи, що в селі Баранинці. Фахівці ДСНС   провели для дітей заняття з правил безпеки. Зокрема, розповіли дошкільнятам та школярам про небезпеку, яку несе в собі вогонь та нагадали вихованцям основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб дітям було цікавіше, рятувальники ознайомили малечу з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням пожежника-рятувальника та здійснили показові виступи перед ними.

На думку педагогів, тематичні заходи, що пройшли за участю працівників ДСНС в рамках проведення «Тижнів знань безпеки життєдіяльності», певною мірою поповнили багаж знань дітей з питань безпечної поведінки. Така спільна співпраця рятувальників і освітян має загальнодержавне значення, адже йде мова про збереження здоров’я та життя підростаючого покоління.

Управління ДСНС України у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат