Податківці розповідали студентам УжНУ про право на податкову знижку

admin 24.04.2013 16:29 ПОДІЇ

Лекцію для майбутніх економістів Ужгородського національного університету провели голова правління територіального відділення АППУ Марта Волощук та   начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Закарпатській області Єва Мойшевич.

Після короткого вступу про податкову систему в Україні більш детальніше розповіла про оподаткування доходів фізичних осіб, порядок декларування доходів та право на податкову знижку. Зокрема і самі студенти можуть повернути частину сплаченого протягом року податку на доходи із заробітної плати, але тільки ті, які навчаються на платній основі. Скористатися правом на податкову знижку може той хто навчається, якщо він працює й отримує зарплату, або один з його батьків. Процедура отримання податкової знижки   не є складною, студент, або один з його батьків повинен подати декларацію про доходи до податкової інспекції за місцем проживання. Ця декларація за 2012 рік податковими органами приймається до кінця 2013 року.
Студенти також дізналися про види витрат, які можна включати до складу податкової знижки, як їх розрахувати, а також про   перелік документів, які необхідно надати до заповненої декларації про майновий стан і доходи.
Майбутні економісти жваво цікавилися й новим податком на нерухоме майно та спрощеною системою оподаткування для суб’єктів підприємницької діяльності.

ДПС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат