В Ужгороді відбудеться Чемпіонат України з більярду серед інвалідів

admin 19.10.2012 09:47 ПОДІЇ

Про це у прес-центрі «Закарпаття» розповіли організатори спортивного заходу – голова Закарпатського осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець та голова Закарпатського обласної організації «Інваспорт» Андрій Чегіль.

Чемпіонат України з більярду відбудеться уже втретє. За словами Олександра Лизанця, турнір проводиться серед інвалідів опорно-рухового апарату, яких поділено на 2 групи: так званих «колясочників» та «стоячих». Змагання проходитимуть з 21 по 23 жовтня. Офіційне відкриття відбудеться о 10:00 у барі «НЕО». На сьогоднішній день, як зазначив Олександр Лизанець, про бажання стати учасником чемпіонату заявили 50 спортсменів із 18 областей. Закарпатська команда буде представлена десятьма учасниками.  
Олександр Лизанець подякував спонсорам, серед котрих – ПП «ТІСА», «Нова лінія», «Дастор», «Газда», а також приватним підприємцям Людмилі Фері, Людмилі Медвідь, Миколі Бережанському та іншим, котрі допомогли коштами. «Гроші збирати завжди важко, але ситуація трохи змінилася на краще. Людям, до котрих ми зверталися, пояснили, що хочемо підтримати спортсменів з обмеженими фізичними можливостями, адже для них ці події дуже важливі. Тому ми дуже вдячні тим, хто долучився», – зазначив Олександр Лизанець.
На Закарпатті більярд не дуже поширений. За словами Андрія Чегіля, сьогодні він культивується у Виноградові та Ужгороді. Та, на переконання голови ЗОО «Інваспорт», сподіватися, що колись цей вид спорту стане параолімпійським і, відповідно, отримає можливість розвиватися, долучивши якісь солідні кошти, не доводиться. Тим не менше, серед закарпатців-інвалідів є такі спортсмени, котрі демонструють результати на рівні із здоровими. «Під час минулого чемпіонату серед чемпіонів були і закарпатці, тому і цього разу хотілося б, аби наші спортсмени посіли призові місця», – сказав Андрій Чегіль.
Ті, хто бажають взяти участь у Чемпіонаті, можуть зателефонувати організаторам за номерами телефонів: 61-43-24, 67-17-83.

Прес-центр

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат