Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 19.10.2012 08:30 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 19 жовтня. Приємно завершити робочий тиждень допоможе чашечка ароматної кави, приправлена спеціями позитивних емоцій. Запрограмуйте хороший настрій на весь день, не розгубіться у ранковій метушні. Підігрійте осінню прохолоду гарячими спогадами під час кавування. Гарної вам п’ятниці і корисного відпочинку на вихідних!


Цитата дня: Зноси з гідністю те, що змінити не можеш. (Сенека)

19 жовтня 2012 року в Ужгороді 16-20° тепла.
Увесь день утримається ясна погода. Без опадів.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять апостола Хоми. Починаються холодні вітри: "Одягай теплу сукню з Хоми". До цього дня виявлялись надлишки хлібних припасів: "Хома ламає засіки, все бери задарма". Якщо перший сніг випаде сухий на Хому, літо хорошим буде, а якщо у цей день немає вітру, можна очікувати швидкого похолодання.

За православним календарем 19 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Еротиида, Іван (Іоанн), Макар (Макарий), Никанор, Фома.


Цей день в історії

1812 — Наполеон залишив Москву
1918 — створена у Львові Українська Національна Рада проголосила утворення Української держави на українських етнічних землях у складі Австро-Угорщини.
1947 — почалося (19-21 жовтня) масове (близько 150 тис. осіб) вивезення українців на Сибір.
1961 — в Карлсруе, (ФРН), суд (8-19 жовтня), виніс вирок агенту КГБ Б.Сташинському, вбивці Л.Ребета i С.Бандери, та визнав відповідальними за організацію вбивств уряд СРСР i ЦК КПРС.


Що сьогодні та на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Галерея «Ужгород»
19 жовтня — відкриття персональної виставки Віталія Григор’єва.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

«Перемога»
До 25 жовтня — «Дикуни». Поч. о 10.00, 15.50, 18.10 та 22.10. «Відважна» 3D. Поч. о 12.10. «Оселя зла 5» 3D. Поч. о 14.00 та 20.20.

Облмуздрамтеатр
21 жовтня — дитяча шоу-програма «Маша та Ведмідь». Поч. о 12.00. Концерт угорського державного народного ансамблю «Угорська рапсодія». Поч. о 19.00.

«Бавка» (тимчасово у приміщенні Будинку культури профспілок — вул. Руська, 3)
21 жовтня — «Підкова на щастя» (Володимир Данець за мотивами казок Івана Франка). Поч. об 11.00 та 13.00.

«Юність»
20 жовтня — першість області серед ДЮСШ із настільного тенісу. Поч. об 11.00. Першість області серед ДЮСШ із гандболу (юнаки 2000-2001 років). Поч. о 10.00. Чемпіонат області з шашок. Поч. об 11.00.
20—21 жовтня — перший тур Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд.

Ужгород, вул. Фединця
20, 27 жовтня — обласний сільськогосподарський ярмарок «Золота осінь-2012».

Міжгір’я, стадіон «Авангард»
До 22 жовтня — відкритий етап Кубка Карпат відкритого етапу Кубка України з авіамодельного спорту (F-2-D, F-2-І, повітряні бої).

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Художній музей імені Бокшая
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Не зважаючи на кінець тижня, сьогодні у вас буде енергії на двох. Розпоряджайтеся нею грамотно, адже наша енергія - це наше життя і необдумана її витрата не доведе до добра. Але вам є чому радіти. Завдяки вашому ентузіазму, відповідальності й дисципліні за вас заступляться в потрібний момент. Адже гарний виконавець - це той ресурс, яким пишаються.
Телець. День чудовий у всіх відносинах. Вам варто якнайбільше уваги приділити тим справам, які ще не завершені і до яких не доходять руки. Сьогодні ідеальна можливість виправити ситуацію. Постарайтеся якомога швидше завершити всі свої справи й вирушайте до своєї другої половинки. Але колись вам варто подумати про сюрприз. Створіть сьогодні ввечері атмосферу любові й щиросердного тепла.
Близнюки. Сьогодні з ранку вас чекають досить напружені події. Тому пильність і зібраність вам не завадять. Постарайтеся не робити нічого компрометуючого вашу особистість. Елементарного виконання своїх функцій буде досить. Зараз не час для кар'єрного стрибка. Вам варто це пам'ятати. Сьогодні не варто гидувати профілактикою та вітамінами.
Рак. Вам варто навести лад у ваших фінансових справах, тому що це може загрожувати глибоким розчаруванням у рідних і втратами. Постарайтеся не піддаватися настрою витрачати гроші   на все, що вам здасться необхідним у цей момент. Зараз буде найкраще сісти на фінансову дієту й перечекати якийсь час. Разом із тим діти порадують. Адже ваші малята - це не лише джерело радості, але й ваша опора в житті.
Лев Чудовий день для тих, хто прагне нових стосунків. Цілком можливо, що ваше знайомство переросте у щось більше. Це не дивно, адже тепер у вашому житті, нарешті, з'явиться та людина, на яку ви можете розраховувати. Погодьтеся, що дотепер чужих було більше. Тому, якщо впевнені у собі - відкрийте серце чомусь новому.
Діва. День повний дивних збігів і зіткнень. Із самого раннього ранку ви раптом відчуєте певну напругу в повітрі. Епіцентром цього настрою будуть ваші пристрасті й бажання. Вам варто дуже уважно поставитися до фінансових питань, щоб не створювати бурю у склянці на порожньому місці. Якщо ви комусь винні, вам варто віддати борг зараз.
Терези. День повний рішучих дій, спрямованих на завершення поточних справ. Цілком імовірно, що ви сьогодні захочете раніше піти з роботи й зустрітися з людьми, за якими скучили і з якими хотіли би бути поруч. Не бійтеся сьогодні експериментувати. Саме така поведінка трохи розбавить напругу між симпатичними один одному людьми.
Скорпіон Сьогодні вас чекає непроста розмова з начальством або партнерами. У кожному разі вам варто виявити максимум витримки й зуміти навести ряд незаперечних аргументів на користь своїх дій. Раніше ви зловживали звичкою все контролювати. Зараз прийшов час для поведінки трохи іншого характеру. Оскільки подібна практика в суспільстві самодостатніх людей терпить фіаско.
Стрілець. Сьогодні ви будете трохи здивовані ставленням людей, які вас раніше не розуміли й більшою мірою критикували. Часи міняються і люди теж. Вам залишиться лише радіти тому, що ви дійсно не самі, що з вами ті, кому ви дорогі. Не прагніть знайти недоліки - навпаки, шукайте переваги.
Козеріг День чудовий для вирішення питань, що нагромадилися. Як не дивно, але ваше особисте життя ввійшло у струмінь і не вимагає більше якоїсь особливої вашої участі. Напевно ваш партнер звик бути сам по собі і його влаштовує ситуація, коли він може на вас покластися. Така модель стосунків може привести до того, що ви відчуєте себе неоціненим. Тому більше щиросердності у стосунках!
Водолій. Сьогодні вам варто трохи розслабитися і сходити з друзями в кіно або на вечірку. Зрештою, життя складається не лише з розв'язання серйозних питань і самообмежень. Вчитеся розслаблятися. Вам варто навчитися відчувати смак життя у всіх його форматах. Довіряйте своїм бажанням - вони шлях до вашого особистого щастя.
Риби. Сьогодні вам варто приділити увагу тому, що відбувається навколо вас, що говорять за вашою спиною, і які погляди на вас кидають. Справа в тому, що сьогодні ви можете потрапити в цікаву історію, а тому потрібно бути готовим до можливих наслідків чужих слів і дій. Ваша репутація під прицілом. Тому уважність і обережність сьогодні зайвою не буде. Не компрометуйте себе.


А зараз — усміхніться :)


Парадокс української мови: чомусь людям набагато простіше сказати «Ееее» і потикати пальцями в монітор, ніж сказати «Зміни мову, ти пишеш англійською»


Мужик їсть яблука, виколупує звідти насіння і кладе собі в кишеню. Прапорщик, побачивши це, цікавиться: навіщо? Мужик:
- А ці насіннячка у мене потім куплять, вони ж інтелект підвищують.
Прапорщик:
- Може, і мені одне продаси?
- Будь ласка, 50 гривень штука.
Прапор купує насіннячко, з’їдає його і говорить:
- Так на 50 гривень я міг би узяти цілих 2 кіло яблук!
- Ось бачиш – відразу порозумнішав!!!


Гуляв по цвинтарі. Портрети на пам’ятниках гравірують ті ж люди, що фотографують на паспорт.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат