Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 18.10.2012 08:30 ПОДІЇ

На календарі четвер, 18 жовтня. Нехай сьогодні вас надихають приємні речі і ароматні спогади про солодкі миті життя. Розпочинайте день з філіжанки улюбленої кави, приправленої позитивними спеціями. Бадьорого початку, плідного завершення розпочатих справ та лише бажаних людей навколо!

Цитата дня: Владна над люблячим тільки любов! (Й. В. Ґете)

18 жовтня 2012 року в Ужгороді 13-16° тепла.
Нічні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 18 жовтня вшановується пам'ять святої Харитини. У народі цей день називали "Харитини - перше полотно". З цього дня ткали полотно і катали вовну на валянки. Помітно убуває світовий день: "Відстав від ночі день - запнувся валянком за пень". Якщо перший сніг упав на мокру землю - залишиться, а на суху - скоро зійде.

За православним календарем 18 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Олександра, Олексій (Алексій), Гаврило, Григорій, Дамиан, Дионисий, Євдоким, Ермоген, Иеремия, Іона, Косма, Мамелхва, Матвій (Матфей), Петро, Пилип і Харитина.


Сьогодні також:
Європейський день проти торгівлі людьми

Цей день в історії

1977 — німецька осінь: набір подій, що обертаються довкола викрадення Ганса-Мартіна Шлейера та захоплення воєнного літака Lufthansa Червоної Армії Фракції "(RAF) підходить до кінця, коли Шлейера було вбито, також рядові члени ЧАФ покінчити з собою.
1991 — Азербайджан проголошує незалежність від СРСР.
1994 — Верховна Рада України скасувала заборону Компартії
1995 — Україна вступила до Ради Європи
2003 — болівійська газова війна: президент Гонсало Санчес де Лосада, змушений піти у відставку і залишити Болівію.
2007 — бомбардування Карачі: напад відбувся на кортеж колишнього прем'єр-міністра Пакистану Беназір Бхутто, загинуло 139 осіб також більше 450 осіб було поранено. Бхутто сам не постраждав.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Обласна наукова універсальна бібліотека
Щочетверга — засідання англомовного клубу. Поч. о 17.00.

Лінгвістичний центр ЛІК (Ужгород, вул. Лучкая, 16)
Щочетверга — зустрічі «Акторського експериментального проекту» (CinemaHall Ужгород). Поч. о 18.30.

«Ювентус»
Щовівторка та щочетверга — школа танцю. Поч. о 18.00 та 20.00.
«Доміон»
До 18 жовтня — «Королі рулетки». Поч. о 12.00 та 18.30. «Спадок Борна». Поч. о 13.50, 16.10, 20.20 та 22.40.

Галерея «Ужгород»
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Художній музей імені Бокшая
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Цілком енергійний і насичений день. Швидше за все, сьогодні хтось захоче випробувати ваші нерви на міцність. Не піддавайтеся провокації, тому що подібні заходи перешкодять вам досягти поставлених на сьогодні цілей. Якщо вже сильно зачепить - відкладете на потім. Увечері найкраще піти в спортивний зал. Перед сном обов'язково прийміть контрастний душ і випийте заспокійливий чай.
Телець. Найімовірніше, що ви не встигаєте обробляти той потік інформації, який з'явився у вашому житті відносно недавно і створює певні незручності. Швидше за все, усе не так просто. У цьому потоці інформації є саме те, що вам зараз необхідно. Будьте уважні до зустрічей, дзвінків, листів. Серед більшості непотрібної інформації ви знайдете ту, яка вам необхідна.
Близнюки. Сьогодні не варто робити незапланованих покупок. Похід у салон краси теж краще ненадовго відкласти. Є сенс відвідати стоматолога. Разом із тим остерігайтеся неприємностей на роботі. Причому вони можуть виникнути нізвідки, на порожньому місці. Тому постарайтеся в другій половині дня виїхати на зустріч, піти в банк або якимось чином приховати свою присутність.
Рак. Ті Раки, які народилися в червні, усе ще відчуватимуть на собі важкий вплив деякої долі, яка раз у раз їх зіштовхує з непередбаченими ситуаціями, а прогнозовані події не виправдовують себе повною мірою. Чудовий день для планування й аналізу минулих подій. Можливо, сьогодні варто зробити певні висновки й почати відповідні дії.
Лев Сьогодні вас чекає досить енергійний день. Подбайте про своє самопочуття. Вам варто виробити режим дня, який дозволить вам устигати максимум і при цьому не знесилюватися. Постарайтеся не перетруджувати себе роботою, яка не є терміновою. У цей час, хоч ви й повні ентузіазму, але ваше здоров'я, особливо нервова система, можуть давати збої.
Діва. Вам не варто перебільшувати свої можливості. Погодьтеся, ми не завжди можемо дозволити собі те, чого прагнемо в цей момент. Тому побережіть свої сили для тих завдань, які вимагають невідкладного рішення. Чудовий день для зустрічей і переговорів. Сьогодні на ура пройдуть переговори з клієнтами або партнерами. Тому сміливо вступайте в контакт із тими, від кого ви певним чином залежите.
Терези. Сьогодні вам варто зібрати всю свою волю в кулак і приступити до рішення ряду завдань, які стоять перед вами.   Період страхів і непевності в собі пройшов. Тому варто негайно приступати до виправлення колишніх помилок. Якщо ви поводилися негідно - вибачтеся. Якщо через відсутність настрою ви запустили свої справи - займіться виправленням ситуації. У кожному разі - прийшов час піднестися духом.
Скорпіон У ваше життя поступово почала входити стриманість і самообмеження. Це й не дивно. Є час збирати, є час розкидати каміння. Якщо раніше удача сама йшла вам до рук, то тепер вам доведеться дуже сильно постаратися, щоб добитися тих результатів, яких ви домагалися раніше, докладаючи зовсім небагато зусиль. Це не значить, що ви повинні відмовитися від своїх планів. Просто тепер життя буде набагато цікавіше.
Стрілець. Ваші дії й наміри можуть сприйняти перекручено. Тому, у цей час ви повинні чітко і ясно висловлювати навколишнім не лише свої наміри, але й свої мотиви. Так ви зможете уникнути маси дурних ситуацій. Коли хтось вас зрозумів не так і розповів про свої домисли іншим, які своєю чергою сприйняли подібну інформацію за чисту монету. Будьте пильні щодо своєї репутації. Втратити її дуже легко.
Козеріг Чудовий день для покупок, походу до лікаря, косметолога або в салон краси. Разом із тим, настрій у вас може бути зовсім не відповідний таким заняттям. Тому можете зайнятися закупами для підприємства, на якому працюєте або допомогти подрузі. У кожному разі, постарайтеся роззирнутися навколо й побачити навколо себе те прекрасне, що ви не зауважуєте.
Водолій. Сьогодні вам варто переглянути деякі свої стереотипи і спробувати подивитися на себе, свою ситуацію з іншої сторони. Особливих змін у вашому житті поки не відбувається, а це значить, що поки все буде так, як ви це планували кілька місяців, а то й рік тому. День повний цікавих спостережень і висновків. Було б непогано їх записати.
Риби. Чудовий день для тих представників вашого знака, які нарешті зважилися на деякі зміни у своєму житті. Звісно, смерть одного етапу і народження іншого вимагає чимало сліз, жертв, але разом з тим і радості. Прийшов час брати своє життя у свої руки.   Займіться сьогодні плануванням і пошуком потрібних людей.


А зараз — усміхніться :)


- Лікарю, щось у мене в боку болить…
- Це в вас печінка.
- Невже? А дружина мені казала, що я її давно пропив.
- Та хіба ж цім жінкам є віра. Там ще на декілька пляшок залишилося.


Фраза:
“Людина може все! Особливо – вдавати, що все може…”


- Білл, ким ти хочеш стати, коли виростеш?
- Поліцейським
- А ти, Джон?
- Гангстером, щоб ми знову могли грати разом.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат