Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 08.10.2012 06:00 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 8 жовтня. З приємними думками, свіжим поглядом та ароматним запахом свіжозвареної кави розпочинайте новий тиждень. Нехай важливі справи самі знаходять вирішення, а ви тим часом будете насолоджуватися улюбленим кавуванням у компанії бажаних співрозмовників. Вдалого дня і солодкого ранкового прокидання!

Цитата дня: За що помираєш - різниці немає, але якщо ти віддаси життя за щось улюблене, то така віддана смерть набагато краща, ніж холодне і невірне життя. (Гейне Г.)

8 жовтня в Ужгороді температура повітря вдень 8-12°.
Очікується ясна погода, у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Вдень буде йти дощ.
Народний прогноз погоди
: У цей день відзначається Преставлення преподобного Сергія, ігумена Радонежського. Наші пращури примітили, якщо на Сергія перший сніг випаде, то зима встановиться на Михайлу (21 листопада). А якщо хороша погода у цей день, то стояти їй цілих три тижні.

За православним календарем 8 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Панас, Герман, Євгеній, Євстафій, Евфросиния, Максим, Микола, Павло, Пафм, Пафнутйи, Прохор, Роман, Руф, Савиниан, Сергій (Сергий), Татта, Феодосій, Феодулия й Феофіл.

Сьогодні також:
День юриста в Україні

Цей день в історії

1938 — В Ужгороді створено перший уряд автономного Закарпаття, яке з 30 грудня 1938 г. почало називатися Карпатською Україною.
1941 — німецькі війська вийшли до Азовського моря. Був зданий Маріуполь. В ході боїв потрапила в оточення 18-а армія Південного фронту. У полон потрапило більше 100 тисяч червоноармійців.
1942 — У Почаєві підписано Акт про об’єднання Української автокефальної православної церкви та Автономної православної церкви.
1944 — оволодівши с. Лавочне Львівської області, радянські війська повністю зайняли тодішню лінію західного кордону УРСР (без Закарпаття, яке до УРСР ввійшло 1945 року) здійснивши повторну окупацію західно-українських земель
1945 — інженер зі штату Массачусетс Персі Спенсер запатентував мікрохвильову піч


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
8 жовтня — концерт ансамблю “Угорські мелодії”. Керівник — Анатолій Штефко. Солісти: народна артистка України Клара Лабик, заслужена артистка України Оксана Ільницька, лауреати міжнародних конкурсів Оніко Нодь та Діана Гавата, Оксана Кіович, Володимир Ігнатьо, Андрій Свид, Олександр Товт, Андрея та Іштван Балінти. У програмі музика народів Закарпаття. Поч. о 18.00.

«Доміон»
До 11 жовтня — «Королі рулетки». Поч. о 12.00, 13.50, 15.40 та 19.20. «Оселя зла: Відплата». Поч. о 17.30, 21.10 та 23.00.

Художній музей імені Бокшая
До 8 жовтня — виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
12 жовтня — відкриття обласної виставки художників Закарпаття з нагоди Дня художника.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»  
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Бар «Снек» (вул. Ольбрахта)
Виставка   члена Закарпатської організації Спілки художників України Петра Шолтеса.

Кафе "Reki Manki" (вул. Корзо, 5, вхід біля пабa "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.




Що обіцяють зірки?

Овен. Внутрішні протиріччя і невпевненість у собі будуть вас мучити цілий день. Вам варто стримувати свої негативні емоції. Вони навряд чи приведуть до чогось хорошого. Постарайтеся направити всю свою злість в роботу і тоді ви побачите, що іноді емоції йдуть нам на користь. Перед вами зараз стоїть висока відповідальність. Постарайтеся бути ефективні.
Телець Цілком позитивний період, тому вам не варто звертати увагу на порожні страхи, які ламають всю малину. Ймовірно, ви досягнете в цей період певного статусу в очах навколишніх. Тому вам варто попрацювати над своїм іміджем. Адже те, як ви себе подаєте публіці, має певний вплив на ваш авторитет в цілому.
Близнюки. Перед вами відкриваються відмінні можливості та перспективи. Постарайтеся бути максимально ефективні. Хоча зараз ви більше схильні до підозрілості, все ж таки постарайтеся довіряти думці інших людей. Чудовий день для того, щоб зустрітися зі старими друзями. Вони підкажуть правильний вихід зі сформованої ситуації. Хоча, звичайного телефонного дзвінка може виявитися достатньо.
Рак. Сьогодні період, коли варто відпустити від себе весь той негатив, який накопичився у вас за останній місяць. Напруга, образи, марне очікування. Погодьтеся, треба ще пошукати того силача, який весь непотрібний тягар, який з роками накопичується, тягає за собою протягом усього свого подальшого життя. Нерозумно, чи не так? Може все-таки є сенс акуратно викласти суть ваших емоцій на папері, відпустити свої сумні думки і з легкою душею йти назустріч новим людям і новому життю?
Лев. Вам сьогодні варто гарненько подумати і переосмислити минуле. Чим точніше ви будете уявляти собі мету, тим простіше вам буде знайти до неї дорогу. Не дійте зопалу. Навряд чи вам варто брати на себе серйозний тягар відповідальності. Якщо в бізнес-процесі є невідомі ланки (наприклад, ви не визначили категорію свого покупця) або ці кроки незрозумілі, туманні, їх забагато - вам не варто з цим зв'язуватись.
Діва. Хворобливе ставлення до себе і свого зовнішнього вигляду може розвинути нікому не потрібну нервову напругу. Тому вам не варто надмірно переживати з приводу того, що вам нічого одягнути або про те, що ви не можете собі дозволити щось. Зараз важливо розставити основні пріоритети, а потім уже звертати увагу на другосортні дрібниці.
Терези. Сьогодні у вас буде маса контактів з іншими людьми, але чомусь все одно вам буде чогось не вистачати. У будь-якому випадку ви обов'язково впораєтеся з цим станом. Вам сьогодні не варто сумувати, краще більше посміхайтеся і приймайте аванси від протилежної статі. Будьте щирі, взаємність створює найкращий настрій, особливо, якщо це від душі.
Скорпіон. Ваше чарівність зіб'є з ніг кожного, хто вступить з вами в діалог. Тому ви з легкістю зможете домогтися рішення будь-якого питання, що вас цікавить. Чудовий день для того, щоб зайнятися вирішенням справ, які давно були відкладені. Про них все-таки є сенс згадати. Постарайтеся якомога чіткіше уявити свою мету, і ви обов'язково до неї прийдете.
Стрілець. Вам сьогодні варто бути обережними в своїх припущеннях, висновках, застереженнях і трактуваннях ваших снів. Сьогодні висока ймовірність бути обманутим. Але обдурити себе можете ви самі. Тому зверніться за допомогою до розсудливої людині. Напевно, вона допоможе вам краще розібратися в ситуації. А поки не лізьте, як мовиться «в пузир»
Козеріг.   Сьогодні ви можете знайти нове захоплення. Це може бути людина протилежної статі або навпаки, наприклад, нова гра або заняття, яке приносить вам масу задоволення. Постарайтеся не перестаратися щодо своїх витрат. Це може сумно закінчитися. Ходити на вістрі ножа вам абсолютно ні до чого. Тим більше, що необдумані вчинки погано поєднуються з вашим авторитетом.
Водолій. Чудовий день для тих, хто втомився від суєти, одноманітності і нудьги. Сьогодні ви маєте відмінний шанс зробити ривок назустріч своїй долі. Хай то стосунки з другою половинкою або бізнес - партнером, однаково приємно. Не думайте про сумне, думайте про те, що кожна людина унікальна, і кожному час від часу дається шанс. Використовуйте його. Адже ваш потенціал - це неоціненний ресурс, яким ви володієте!
Риби. Ви зараз перебуваєте у тому періоді свого життя, коли вам навіть стіни і небеса допомагають. Що ж - це чудово! Дивіться в обидва і прагніть не упустити жодного погляду чи фрази, яка може вплинути на все ваше життя. Якщо ви небайдужі до творчості, можливо є сенс зайнятися допомогою художникам і творчим людям.


А зараз — посміхніться :)

У раків існує древнє повір’я, що щирі праведники після смерті, пройшовши очищення окропом, попадають у рай, заповнений холодним пивом.


- Чим відрізняється Жванецький від Азарова?
- Жванецький не прем’єр.
- А що у них спільного?
- Від виступів обох однаково смішно.


Купуючи китайський продукт сьогодні, пригадайте, що про нього ви говорили вчора.
Голосуючи за регіоналів завтра, пам’ятайте, що про них ви думаєте сьогодні.
Рахуючи гроші, отримані за «правильне» голосування в день виборів, не намагайтеся навіть уявити скільки вам не доплатять після них.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат