Пожежно-рятувальний пост села Велика Добронь став 11 загоном ТУ МНС Закарпаття

admin 04.10.2012 12:06 ПОДІЇ

Сьогодні, 03 жовтня, в селі Велика Добронь Ужгородського району на базі колишньої місцевої пожежної команди, відкрито 11 державний пожежно-рятувальний пост першого державного пожежно-рятувального загону ТУ МНС у Закарпатській області.

Неодноразово сільська громада Великої Доброні зверталася до обласного депутатського корпусу з проханням передати їхню пожежну команду на державний баланс. І ось, за особистого сприяння депутата Закарпатської обласної ради, міністра МНС України Віктора Балоги на рівні Кабінету Міністрів дане питання знайшло позитивне вирішення. Відтепер 13 професіоналів-рятувальників нестимуть цілодобове чергування, забезпечуючи безпеку навколишніх населених пунктів та району в цілому.

В урочистому відкритті поста взяли участь: голова Ужгородської райради Михайло Фединець, сільський голова Великої Доброні Золтан Сільваші, заступник начальника ТУ МНС у Закарпатській області Богдан Ількович та інші представники місцевої громади.

- Відкриття нового пожежно-рятувального підрозділу – це надзвичайно важлива подія як для району так і для Закарпаття взагалі. Адже одним з вирішальних чинників, що забезпечує якісне гасіння пожеж, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та проведення аварійно-рятувальних робіт є своєчасне прибуття на місце події пожежно-рятувальних підрозділів.

До сьогодні в Ужгородському районі функціонували лише три пожежні частини, що знаходяться в обласному центрі та в смт Середнє. Особливу турботу викликала незахищеність у пожежному плані населених пунктів Велика Добронь, Мала Добронь, Демечі, Соловка, Червоне, Есень, Петрівка, що знаходяться на відстані 30-35 км від дислокації   основних рятувальних підрозділів. Отож відкриття пожежно-рятувального поста дозволить підвищити боєздатність району щодо забезпечення пожежної безпеки», - наголосив у своєму виступі заступник начальника ТУ МНС у Закарпатській області полковник служби цивільного захисту Богдан Ількович. Також він подарував начальнику новоствореного підрозділу ікону Божої Матері «Неопалима Купина», яка, за народним повір’ям, береже людей від пожежі.

Голова села Велика Добронь Золтан Сільваші зазначив, що у відремонтованій будівлі є все необхідне для того, щоб особовий склад ніс нормальну службу і добре зберігалася техніка, адже теперішні бійці МНС разом з сільською громадою своїми руками проводили реконструкцію пожежного депо.

До слова, нещодавно в селі Драгово Хустського району на базі колишньої місцевої пожежної команди було також відкрито десятий державний пожежно-рятувальний пост. Адже сільська рада була не в змозі забезпечувати повне фінансування й утримувати повний штат МПК, передбачений законодавством. Коштів, що виділялися місцевою громадою, не вистачало на належне утримання пожежного депо, техніки. За сигналом «Тривога» на приборкання вогняної стихії виїжджав лише водій на пожежному автомобілі, який самотужки не міг забезпечити виконання покладених на підрозділ завдань. А тепер безпека населених пунктів: Копашново, Данилово, Олександрівка, Золотарьово, Забрідь, Драгово та Вільшани знаходиться під надійною опікою 13 професійних вогнеборців.

Ще один дванадцятий державний пожежно-рятувальний пост ТУ МНС у Закарпатській області буде урочисто відкритий завтра у селі Довге, що на Іршавщині.

ТУ МНС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат