Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 05.10.2012 08:30 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 5 жовтня. Приємний ранок наповніть ароматом свіжозвареної кави. Філіжанка улюбленого напою забезпечить швидке прокидання та активізує ваші думки на початку нового дня. Нехай всі справи здаються легкими, а швидке їх вирішення не забариться. Затишку вам, солодкого ранку і музичного настрою напередодні вихідних!

Цитата дня: Жіночі думки чистіші від чоловічих: жінки їх частіше змінюють (Олівер Герфорд).

5 жовтня в Ужгороді температура повітря вдень 13-15°.
Небо буде ясним з самого ранку, а ввечері затягнеться хмарами. Без опадів.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святого пророка Іони і Фоки, єпископа Синопійського. З давніх часів цей день називається Фока Вітроградарь. Про те, коли очікувати першого снігу, наші пращури судили по березовому листю: якщо до цього дня лист з берези не опав повністю, сніг ляже пізно.

За православним календарем 5 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Олександр, Іона, Исаак, Кузьма (Козьма, Косма), Макар (Макарий), Мартин(Мартін), Микола, Петро, Федір (Феодор), Феофан і Фока.


Цей день в історії

1594 — Почалося антифеодальне народне повстання під проводом Северина Наливайка.
1793 — декретом Національного конвенту введений Французький революційний календар
1939 — кінець польсько-німецької війни — останній бій польської Окремої оперативної групи «Полісся» під командою генерала Францішека Клееберга
1941 — У Києві утворено Українську національну раду на чолі з Миколою Величківським.
1910 — в Португалії встановлена республіка.
1962 — випущений перший сингл групи Бітлз —«Love Me Do».

Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»  
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Бар «Снек» (вул. Ольбрахта)
Виставка   члена Закарпатської організації Спілки художників України Петра Шолтеса.

Кафе "Reki Manki" (вул. Корзо, 5, вхід біля пабa "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.


Що обіцяють зірки?

Овен. \Сьогодні ваші ідеї мають хороший шанс потрапити до рук потрібним людям. Тому зберіть весь свій потенціал в кулак і постарайтеся домогтися основної мети. Цілком можливо, що саме сьогодні ви отримаєте той самий шанс, про який давно мріяли. Однак лінь і надія на дядю Сема навряд чи принесуть якісь дивіденди. Отримає той, хто щось робить.
Телець Сьогодні вам не варто чекати якихось значущих подій. Присвятіть цей день закриттю старих справ і плануванню вихідних. Саме це дозволить вам добре відпочити і з користю провести вихідні, не відволікаючись на важкі думки, що ти комусь щось винен. Чудовий день для спілкування з близькими та друзями в тісному колі. Зателефонуйте сьогодні тим, кого давно не чули.
Близнюки. День повний зустрічей, дзвінків, невідкладних справ і суєти. Але в ньому є дещо, заради чого варто з посмішкою прокидатися. І це дещо укладено у вашому потенціалі, який з великою ймовірністю отримає шанс на реалізацію. Не бійтеся ризикувати. Якщо вам потрібно зустрітися з рядом людей і висловити свою думку - зробіть це не роздумуючи. Самопочуття скоро покращиться, тому можете розраховувати на те, що сил значно додатися.
Рак. Емоції не найкращий помічник у вирішенні практичних питань. Вам варто бути більш об'єктивними у прийнятті важливих рішень. Іноді поспіх - відмінний спосіб виманити у вас гроші на речі та послуги, які вам не потрібні. Тому добре подумайте, перш ніж розлучатися зі значною сумою з вашого гаманця. Чудовий день для того, щоб зайнятися косметичними процедурами.
Лев. Сьогодні вам легко дихатиметься, а настрій буде таким же рівним і спокійним, як море під час штилю. Дрібні неприємності будуть вирішуватися швидко і легко, тому вам варто сьогодні провести вечір у колі друзів, які здатні стати вашими діловими партнерами. Пам'ятайте, що дружбу і бізнес поєднати складно, тому постарайтеся знайти золоту середину.
Діва. День повний несподіванок і дивовижних відкриттів. Вам варто сьогодні приділити більше часу реалізації задуманих планів. Прийшов час для прийняття важливих рішень, які можуть дати вам карт-бланш у житті. Пам'ятайте, що вічні цінності залишаються, а гроші з часом зникають. Роблячи вибір, ви берете на себе відповідальність.
Терези. День повний енергії та ентузіазму. Сьогодні ви здатні підкорити будь-яку вершину, але за наявності бажання. Вам варто впритул зайнятися питаннями побудови своєї кар'єри або стосунків. Все залежить від тих пріоритетів, які ви перед собою ставите. Будьте уважні, підписуючи якісь папери. Вас можуть обдурити, але лише у тому разі, якщо ви занадто довірливі або кудись поспішаєте.
Скорпіон. Ви вже самі почали розуміти, що силові методи не завжди приносять потрібні результати. Ймовірно, вам варто трохи структурувати свою діяльність і стосунки з людьми. Не лінуйтеся приділяти час плануванню. Це якраз те, що вам бажано зробити зараз. Постарайтеся донести цю думку до свідомості тих, від кого ви залежите.
Стрілець. Сьогодні вам варто гарненько попрацювати перед тим, як гарненько відпочити. Але відпочивати бажано з користю - для організму, стосунків чи кар'єри. Постарайтеся оточити себе людьми, які можуть стати не лише вашими друзями, але й тими, від кого залежать важливі рішення. Здоров'я поки дещо пустує, але це ненадовго. Дотримуйтесь рекомендацій лікарів.
Козеріг.   Друга половинка вас сьогодні порадує, ну або ви отримаєте певну суму грошей, що не менш приємно. Не поспішайте пускатися у всі тяжкі. Дуже скоро можуть виникнути непередбачені витрати. Варто подумати про тих, кому потрібна ваша підтримка. Наприклад - ваші батьки. Вони давно чекають, щоб ви звернули увагу на їхні проблеми, чи хоча би подзвонили і запитали, як вони почуваються. Не відмовляйте близьким в елементарному..
Водолій. Відсутність діяльності - найкраща причина дочекатися вдалого моменту і прийти на фініш першим. Не турбуйтеся, що рішення ваших питань дещо зависло в повітрі. Просто не прийшов ваш час. Тому не варто пускатися у всі тяжкі. Тримайтеся стримано і чекайте свого часу. Обов'язково все вирішитися, причому найкращим чином. Залишилося чекати недовго.
Риби. Ваші рідні вас можуть як порадувати, так і водночас засмутити. Вам не варто надто близько до серця брати тимчасові невдачі. Просто перегляньте свій особистий графік. Чудовий день для того, щоб розставити пріоритети. Друга половинка чекає вашого дзвінка. Не затягуйте з цим. Краще два коротких дзвінка, ніж один, але пізній.


А зараз — посміхніться :)

Дзвонить телефон. Трубку піднімає батько трьох дочок. Не встиг він відкрити рот, як голос у трубці ласкаво запитав:
- Це ти, моє жабенятко?
- Ні, - відповідає він, - говорить власник ставка.


Недільний ранок.
- Мила, хочеш випити каву в ліжку?
- Із задоволенням!
- Тоді принеси чашку і мені.


Із зоопарку втік слон. Лунає дзвінок в міліцію:
- У мене на городі велика миша рве хвостом капусту.
- І що вона з нею робить далі?
- Ви не повірите…

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат