Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 04.10.2012 08:00 ПОДІЇ

Сьогодні 4 жовтня, четвер. Нехай споглядання природних осінніх змін приносить у ваше життя лише позитивні емоції. Якщо через пожовтіння дерев вам забракне кольоровості, згадайте теплі літні дні та відчуття, пов’язані з ними. Додайте гармонійної гами до ранкової кави, розфарбуйте цей день у колір своєї радості — і хороший настрій буде забезпечено!


Цитата дня: Мало — бачити. Мало — розуміти. Треба любить. Немає загадки таланту. Є вічна загадка Любові. (Г. Тютюнник)

4 жовтня 2012 року в Ужгороді 15-17° тепла.
Майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 4 жовтня вшановується пам'ять апостола Кіндрата. Погода у цей день має величезне значення, оскільки якою погода буває у цей день - такою вона залишиться і в наступні чотири неділі, тобто весь жовтень. Однак ясна погода у цей день у поєднані з північно-східним вітром обіцяє і холодну зиму.

За православним календарем 4 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Агна, Олександр, Олексій (Алексій), Андрій, Валентин, Василь, Васса, Володимир, Вузирис, Данило (Данило, Данила), Дмитро (Димитрий), Евсевий, Зинон, Іван (Іоанн),Йосип, Іпатій, Исаакий, Кіндрат (Кодрат), Костянтин, Лаврентій, Маврикій, Мелетій, Не Ставши, Нестір, Петро й Приск.


Сьогодні також:
Всесвітній день тварин

Цей день в історії

1535 — Надруковано першу англомовну Біблію («Біблія короля Якова»).
1582 — Папа Римський Григорій XIII оголосив про проведення реформи календаря, яка мала за мету ліквідувати помилку в обчисленні дат: з моменту введення юліанського календаря до XVI століття «набігла» різниця в 10 днів порівняно з астрономічною датою. Згідно з нововведенням Папи, після 4 жовтня 1582 року одразу ж наступало 15 жовтня. Новий календар отримав назву «григоріанського».
1675 — голландський фізик Хрістіан Гюйґенс запатентував кишеньковий годинник
1762 — У Відні відбулась прем'єра опери німецького композитора Крістофа Ґлюка (1714—1787) «Орфей і Еврідіка»
1780 — Після загибелі свого керівника члени експедиції англійського мореплавця Джеймса Кука повернулися на батьківщину
1812 (21 вересня за ст. ст.) — в Криму заклали Нікітський ботанічний сад


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Ужгород, пл. Театральна
4 жовтня — велосипедний заїзд “Велосипедро” від “Night Ride” (вусатий заїзд). Поч. о 19.00.

«Доміон»
До 4 жовтня — «Згадати все». Поч. о 12.00, 14.10 та 16.20. «Оселя зла: Відплата». Поч. о 18.30, 20.20 та 22.10.

Галерея «Ужгород»
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

“Юність”
25 вересня—3 жовтня — Чемпіонат України з фехтування (особисті та командні види). Поч. о 10.00. Вхід вільний.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні Овни впадуть у немилість старших за віком або званням. Стосунки з керівництвом і родичами дадуть тріщину, але несерйозну. Не варто вступати у відкритий конфлікт, цим ви з себе лише зробите ворога. Буде набагато краще, якщо ви просто будете робити те, що повинні, і будь що буде. У всякому разі, вже ніхто не зможе причепитися до вашої чесності і совісті. Нервова система може дати збій у результаті перевтоми. Тому вам варто більше відпочивати і добре висипатися.
Телець. Сьогодні вас легко можуть ввести в оману. Не варто приймати сьогодні важливих рішень, давати обіцянки, виступати чиїмось поручителем. Це може бути небезпечно для вашої репутації, тому люди будуть схильні хибно розуміти ваші слова. Відмінний день для того, щоб зайнятися господарською діяльністю. Намагайтеся тримати гроші подалі від чужих очей. Здоров'я може дати осічку, але нездужання пройде швидко.
Близнюки. Сьогодні у вас буде чудова можливість проявити свою харизму і характер. Саме ви сьогодні станете ключовою ланкою у вирішенні важливого питання. Це помітять потрібні люди і обов'язково відзначать вас як перспективну фігуру. Сьогодні не варто лінуватися і відмовлятися від виконання чужих обов'язків. Навпаки - вам це на руку. В цілому чудовий день, коли не треба лінуватися і слід показати все, на що ви здатні.
Рак. Оточення вас тимчасово залишить у спокої, що вас може в свою чергу розладнати. Чудовий день, коли спокій і тиша навколо дадуть вам можливість відпочити і розслабитися. Тому вам не варто турбуватися передчасно. Чудовий день для косметичних процедур, очищення організму. Вам варто спокійніше ставитися до слів інших людей.
Лев Ваше самопочуття і фінансове становище можуть вас засмучувати. Дійсно, часом бувають складні періоди. Однак ви можете бути впевнені, що зовсім скоро нагальні проблеми почнуть вирішуватися в позитивну для вас сторону. Зараз є сенс звернути увагу на дітей. Вони вимагають вашої участі. Постарайтеся бути більш стриманими в своїх реакціях.
Діва. Вам варто більш упевнено дивитися в майбутнє. Цілком імовірно, що зовсім скоро ви отримаєте можливість вирішити низку нагальних проблем. У всякому разі, якщо ви зараз шукайте спосіб вирішити якусь проблему, ви обов'язково його знайдете. Ймовірно, хтось з вашого оточення жадає вашої уваги. Не будьте такі жорстокі, приділіть зовсім небагато часу людині, яка більше всього на світі цього чекає.
Терези. Найкращий час для того, щоб реалізувати ваше прагнення бути помітним і затребуваним. Саме в цей час ви можете закласти відмінний фундамент своєї кар'єри. Якщо необхідно отримати додаткові знання або досвід - не роздумуйте. Вам слід бути більш уважним до своєї другої половинки. Якщо ви зумієте виділити трохи часу для того, щоб провести його разом, отримаєте значно більше, ніж даєте.
Скорпіон Бажання все і вся контролювати не дає вашому оточенню природно і вільно розвиватися. Дійте наполегливо лише тоді, коли впевнені у своїх методах. Ваше Его не постраждає, якщо ви приділите зовсім трохи часу плануванню і поцікавитеся життям інших людей. Варто більше уваги приділяти своєму здоров'ю. Нервова обстановка навколо і постійний поспіх збивають вас з правильного шляху.
Стрілець. Будьте впевнені в собі, зовсім скоро ви будете затребувані ще більше, ніж у кращі часи. Людям потрібні ваші ідеї, ваша віра в себе, ваш оптимізм. Цілком імовірно, що порадує друга половинка. Дайте можливість вас здивувати і не ставте так багато питань. Зайва невпевненість у собі змушує іншу людину сумніватися в вас. Поводьтеся більш гідно.
Козеріг Ваша репутація може опинитися під сумнівом, тому вам варто бути обережнішим. Відмінний день для того, щоб знайти компроміс у стосунках з іншими людьми. Постарайтеся бути більш гнучкими у вирішенні принципових питань. Ви все одно не станете щось робити собі у збиток, тому не бійтеся бути великодушні.
Водолій. Досить спокійний і миролюбний день. Варто звернути увагу на вирішення нагальних питань. Зрештою, це саме той шлях, який допоможе визначитися з кінцевою метою всього того, що ви робили досі. Адже вантаж невирішених завдань весь час змушує вас кудись поспішати, не даючи можливості задуматися про головне. Увечері є сенс трохи розслабитися і постаратися спланувати свої найближчі дії.
Риби. Сьогодні ваші друзі прийдуть до вас на допомогу, якщо ви не будете ставити своє Я вище своїх інтересів. Варто більше часу приділяти близьким, особливо дітям, якщо вони у вас є. Сьогодні не варто зловживати жирною і калорійною їжею. Постарайтеся збалансувати своє харчування з урахуванням особливостей вашого організму.


А зараз — усміхніться :)


- Синку, скільки разів тобі повторювати, що я тебе народила, а не скачала з Інтернету!


- Тату, тату, а чому ти з мамою одружився, – запитує син.
- От бачиш, – каже той до дружини, – навіть дитина дивується.


Сидять два кума. Випивають.
Один кум піднімає чарку й каже:
- Ну що куме Вам побажати? Щоб Ви були багаті чи здорові?
- Краще, щоб я був багатий. А то бачте, ось кабанчик на столі лежить. А такий був здоровий…

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат