Головний митник Закарпаття з бізнесменом влаштували перегони

admin 28.09.2012 13:07 ПОДІЇ

 

Керівник Чопської митниці Олександр Похилько продовжує спілкуватися з бізнесменами в неофіційному форматі безпосередньо на виробництві підприємств.

Вчора він відвідав ТОВ «Інтерфіл», яке виготовляє різну парфумерну продукцію (дезодоранти, креми, гелі, туалетну воду та ін.) таких відомих міжнародних марок, як «Буржуа», «Oriflame», «Garnier», «Colgate-Palmolive».
На сьогодні цей завод входить в реєстр підприємств, до яких установлено спрощений порядок застосування процедур митного контролю та оформлення. Тобто, до списку з найвищим рівнем довіри.
Ми вирішили поцікавитися, як працюється в нових умовах митного законодавства іноземним бізнесменам, у генерального директора ТОВ «Інтерфіл» Алена Ле Ру. «Цього тижня виповнюється 6 років, як я працюю на Україні. Умови ведення бізнесу нас повністю задовольняють. Дуже хороша ініціатива з боку начальника митного органу завітати до нас на підприємство, яке багато імпортує та експортує. Наразі ніяких особливих проблем з митницею у нас не має. Плануємо продовжити нашу співпрацю з брендовими міжнародними компаніями, і наступного року запускаємо нове виробництво «Аdidas» та «Oriflame», - розповідає французький підприємець Ален Ле Ру.
З початку цього року зазначеним заводом перераховано до Держбюджету понад 16 млн.грн.   А завдяки новим укладеним угодам, розширюється спектр виробництва парфумерної продукції.
Олександр Похилько на власні очі побачив, чим живе та як розвивається підприємство, констатувавши: «ТОВ Інтерфіл» входить до Клубу великих платників податків. Після останньої нашої зустрічі з керівником цього заводу в Чопській митниці, нас запевнили у збільшенні платежів до держскарбниці не менше, як у два рази. Фактично так і відбулося. За останній квартал підприємство сплатило 9 млн.грн.   Це підтверджує, що завод розвивається дуже динамічно, випускаючи багато різної продукції декількох відомих марок. Сьогодні тут здійснюється електронне декларування. Розглядається питання щодо отримання статусу уповноваженого економічного оператора», - зазначив керівник митниці.
Це дасть змогу користуватися спеціальними спрощеннями, таких як здійснення митного контролю в першочерговому порядку, відправлення товарів без їх пред’явлення митному органу, звільнення від надання гарантій при здійсненні внутрішнього митного транзиту та багато ін. «Зазначу, що всі новації, які є у виробництві хімічної промисловості – вже діють на цьому підприємстві», - резюмував Олександр Похилько.
За словами директора ТОВ «Інтерфіл» Олега Адамчука, подібні зустрічі з керівництвом митниці вкрай необхідні. «Ми зустрічаємося на робочих нарадах декілька разів на рік. Сьогодні виняткова подія, бо прихід на підприємство керівника митниці – це досить цікаво. За останні 15 років жоден начальник митного органу у нас не був. Тому, відвідавши нас, йому легше зрозуміти наші проблеми і надати нам компетентну консультаційну допомогу. Такий діалог взагалі досить цікавий. Приємно, що керівник митниці переймався не лише виключно проблемами нашого підприємства, а й соціальними, та й загалом життєдіяльністю заводу. Я дуже вдячний за такий візит. Було приємно і досить несподівано. Те, що ми обіцяли у червні місяці, - збільшити виконання на 30%, - виконали. Сподіваюся, що в листопаді-грудні ц.р. об’єми виробництва ще зростуть, відповідно збільшиться сплата митних зборів та податків».
І наостанок додав: «Хочеться відзначити, що з введенням в дію нового Митного кодексу, в десятки разів пришвидшилося оформлення всіх необхідних митних документів. Це - технологічний прогрес. Сьогодні комп’ютерна база митниці дозволяє швидко розібратися в поточних проблемах. Закордонні імпортери зазначають, що нове митне законодавство України на 95% адаптоване до світових стандартів».
На завершення екскурсії по підприємству головний митник Закарпаття разом з керівником заводу влаштували «міні-перегони» Перемогла якість та швидкість досить нестандартної нелегкої праці.


Джерело:   Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат