Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 28.09.2012 06:45 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 28 вересня. На завершення робочого тижня зробіть для себе щось приємне: додайте до улюбленого кавування солодкого присмаку і запросіть на чашечку бадьорого напою бажаних людей. Нехай усі майбутні рішення приходять лише від серця, тоді зросте й кількість хороших справ і покращиться настрій. Гарного вам ранку, гармонії та затишку!

Цитата дня: Власне кажучи, людина може і навіть повинна вважати, що кожен новий день є початком нової епохи в її житті. (Й. В. Ґете)

В Ужгороді сьогодні очікується 21- 22°C. Незважаючи на те, що вночі й вранці небо буде вкрите хмарами, день та вечір будуть ясними та безхмарними. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 28 вересня вшановується пам'ять святого Микити, якого називали Микита Гусепроліт: "Гуси летять - зиму на хвості тягнуть". Якщо гусак лапу піднімає - до холоднечі, на одній нозі стоїть - до морозу, полощеться у воді - на тепло, дзьоб під крило ховає - до ранньої зими. Якщо гуси у цей день полетять, то на Покров буде мороз, а ні, то зима настане пізніше.

За православним календарем 28 вересня ІМЕНИНИ відзначають Акакій, Андрій, Асклиада, Асклипиодота, Валеріан, Віссаріон, Гарасим, Григорій, Дмитро (Димитрий), Іван (Іоанн), Гнат (Ігнатій), Йосип, Леонід, Людмила, Макарий, Максим, Марія, Микита, Микола, Петро, Плакилла, Порфирій, Степан (Стефан), Федот (Феодот), Фекл, Філій, Филофей і Яків (Иаков).


Сьогодні також:
Гвінея: день референдуму
Росія: день працівника атомної промисловості
Тайвань: день Конфуція (день вчителя і освіти)
Чехія: день чеської державності, день святого Вацлава

Цей день в історії

1968 — пісня гурту «Бітлз» «Hey Jude» на дев'ять тижнів очолила американський хіт-парад
1973 — Скасоване рішення ЦК КПУ про створення на острові Хортиця у Запоріжжі державного заповідника
1979 — припинено існування СЕНТО — Організації Центрального договору
1989 — Володимир Щербицький пішов у відставку з поста першого секретаря Компартії України, яку він обіймав з травня 1972 року
1994 — У Франції відбулася прем'єра фільму «Леон-кілер»
1999 — Бразильський футболіст Рональдо призначений послом миру в Косово. Він очолить кампанію боротьби зі злиднями в краї. Ця акція — частина програми розвитку ООН з боротьби зі злиднями в усьому світі


Що сьогодні та на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Галерея «Ужгород»
28 вересня — 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Ужгород
29—30 вересня — День міста.

Ужгород, пл. Театральна
29 вересня — спортивний фестиваль «Ужгородська десятка-2012».

Ужгород, вул. Капітульна, Волошина, Корзо, наб. Незалежності, вул. Уральська, пл. Поштова
29 вересня — урочиста хода-променад вулицями міста.

Ужгород, парк “Під замком”
30 вересня — спортивно-розважальна програма для дітей «Диво-велогонка». Поч. о 12.00.  

Ужгород, альпінарій
30 вересня — масовий розпродаж речей “Ярд Сейл”.
                         
Берегово
30 вересня — Міжнародний фестиваль “Дружба без кордонів Bereg Fest-2012”.

“Юність”
25 вересня—3 жовтня — Чемпіонат України з фехтування (особисті та командні види). Поч. о 10.00. Вхід вільний.
27 — 30 вересня — шаховий турнір. Поч. о 10.00.

«Доміон»
До 27 вересня — «Згадати все». Поч. о 13.50, 16.00, 20.00 та 22.10. «Третій зайвий». Поч. о 12.00 та 18.10.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 жовтня — персональна виставка Софії Хотіної, учасниці творчої групи “Весела палітра”.

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні вам варто бути максимально обережними. Особливо це стосується взаємин і спілкування зі співробітниками. Не варто забувати, що конфлікт, перш ніж вибухнути громом і блискавкою, має час для того, щоб дозріти. Саме тому у вас завжди є час для того, щоб висловити своє невдоволення ситуацією, що склалася. Будьте обережні в транспорті, можливі ускладнення серцевих захворювань.
Телець. Ви можете відчути прилив сил і необхідність щось зробити. Однак вам не варто сьогодні переоцінювати свої сили, як фізичні, так і моральні. Є сенс виконувати завдання сьогодні точково і цілеспрямовано, звертаючи основну увагу на найбільш пріоритетні напрямки. Здоров'я обіцяє бути міцним, але лише в тому випадку, якщо ви не будете нервувати через дрібниці і правильно харчуватиметесь.
Близнюки. Сьогодні ви можете очікувати конфлікту з ідеологічних питань або в процесі соціальної життєдіяльності. Так чи інакше, але ближче до вечора постарайтеся абстрагуватися від джерела подразнення. Ви відмінно проведете цей день, якщо не будете переоцінювати свої сили і свої можливості. В першу чергу це стосується матеріальної сторони питання. Зараз не час для необдуманого ризику й остаточного ухвалення рішення. Навпаки - сьогодні варто зайнятися обговоренням цього питання.
Рак. Сьогодні є ризик опинитися в лещатах уявного обману і несправедливості. Парадокс полягає в тому, що сьогодні ви не схильні об'єктивно сприймати людей і ситуації, а тому не прагнете саме сьогодні робити якісь висновки. Зовсім скоро пелена спаде з ваших очей, і ви побачите істину. Тоді й будете робити висновки. Постарайтеся реалізувати найбільш важливі, заплановані на сьогодні справи. Особливо це стосується навчання, нехай навіть за допомогою кулінарного блогу.
Лев Сьогодні ви можете дістати побутову травму, якщо будете необережні. Ранковий підйом з ліжка дасться вам з працею, і такий настрій загрожує залишитися на весь божий день. Тому постарайтеся по дорозі в важливе місце зосередитися на цілі візиту і взагалі будь-якого вживаємо вами справи. В іншому чудовий день - цінуйте близьких.
Діва. Сил сьогодні значно додасться, тому насмілюйтесь і можете сміливо брати бика за роги. Вам не варто боятися висловлювати свою думку, особливо, якщо вона є. Сон, який наснився сьогодні і запам'ятався, має особливе значення. Запишіть його, проінтерпретуйте методом підсвідомості і кмітливості і подивіться, що буде далі. Це сон-підказка. Сьогодні не варто бути агресивним. Буде достатньо наполегливості. Будьте в собі впевнені!
Терези. Сьогодні ви можете боляче поранити іншу людину необдуманим словом, вчинком, дією. Постарайтеся проявити максимум дипломатичності і дружелюбності у своїх словах і вчинках. Чудовий час для того, щоб провести його в колі близьких людей або вдома на самоті. Пригоди сьогодні вам ні до чого.
Скорпіон Вам не варто надто гостро реагувати на зауваження. Сварка з представницею прекрасної статі може перерости у війну. Але перш ніж ви все-таки на неї зважитеся, подумайте, чи хочете ви певний період свого життя прожити на діжці з порохом? Може, ситуація того не варта? В цілому вам потрібно бути терпимішим до своїх і чужих слабкостей.
Стрілець. Сьогодні вас може накрити гама почуттів: від повного безсилля що-небудь змінити до яскравого ентузіазму почати життя по-новому. І те й інше - крайнощі. Тому, якщо ви постараєтеся, то обов'язково знайдете розумне рішення. В цілому у вас є все, щоб приймати об'єктивні рішення. Прислухайтеся до думки навколишніх. Хороший день для того, щоб вибрати подарунок коханій людині. Можна навіть просто так. Це буде приємно і вам, і їй.
Козеріг Сьогодні день високої концентрації енергії, тому вам слід бути особливо обережними, особливо у взаєминах з людьми. Не варто сьогодні йти на конфлікт, тому що ви його програєте. Це ж стосується авантюризму - ваші рішення сьогодні мають бути максимально обдумані. В цілому день, який може здивувати, тому вам варто бути готовим до всього.
Водолій. День, який запам'ятається своєю активністю. Єдине - активність буде швидше навколо вас, а ви якщо і будете задіяні, то побічно. Хороший день для того, щоб бути комусь корисним і отримати з цього вигоду. Робіть ставку на міжособистісне спілкування. Воно може бути дуже цікавим і корисним. В іншому - уникайте зіткнень і конфліктів. Командирський тон сьогодні вам не до лиця.
Риби. Життєвий тонус значно підніметься. Тому насмілюйтесь, адже саме сьогодні у вас є максимальні шанси на успіх! Вам не варто нехтувати спілкуванням і прогулянками на природі. Здоров'я поки дозволяє вести активний спосіб життя - і до цієї поради потрібно прислухатися, якщо ви займаєтеся інтелектуальною діяльністю. Для того щоб вирівняти баланс - врівноважте фізичну і ментальну активність.


А зараз — усміхніться :)


Син приїхав в село до мами,питає:
- Мамо, навіщо ви взяли ще 2 гектари поля?!
- А звідки ти знаєш?
- Та бо наш кінь в стайні повісився!


- Уяви собі, хтось вчора в театрі йшов додому в моєму пальто!
- Кому ж потрібне твоє старе порване пальто?
- Не знаю, я пішов перший.


Рецепти народної медицини:
Найкращий засіб від усіх хворіб – це проста вода!
Дві каплі на шклянку спирту і все як рукою зняло!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат