"Всі кошти отримує учень" - в ОДА розглянули питання практики учнів ПТУ

27.09.2012 16:40 ПОДІЇ

У четвер, 27 вересня, під головуванням заступника керівника краю Івана Качура відбулося засідання Регіональної міжгалузевої ради з професійної освіти при голові облдержадміністрації.

На сьогоднішньому засіданні учасники розглянули питання щодо проходження виробничої практики учнями професійно-технічних закладів та забезпеченість робітничими кадрами.
Учні профтехучилищ для якісної підготовки повинні проходити виробничу практику. Зазвичай молоді люди проходять її на підприємствах краю чи у майстернях навчальних закладів. Учень, який практикується на підприємстві, отримує зарплатню. 50% зароблених коштів за законом повинен отримувати практикант, решту – має бути перераховано на рахунки   училищ. Проте практика показує зворотне – всі кошти отримує учень, і тільки після цього перераховує на рахунок навчального закладу. Самі ж підприємства не надають інформацію про зарплатню практикантів.
- Передусім потрібно налагодити якісний контакт із роботодавцем. Грамотно оформити договір, щоб там була прописана норма про   перерахунок коштів. Якщо ми зі свого боку все на належному рівні організуємо, то від цього виграє і роботодавець, адже отримає кваліфікованого спеціаліста, - зазначив Іван Качур.
Наразі створено робочу групу, яка вивчатиме потреби регіонального ринку праці у робітничих кадрах та працюватиме над формуванням держзамовлення. До складу групи увійшли представники галузевих управлінь обласної адміністрації, обласної організації промисловців і підприємців та обласного центру зайнятості.
У подальшому заплановано розробити заходи з покращення функціонування закладів системи професійно-технічної освіти, можливі шляхи посилення взаємин закладів ПТО та роботодавців для якісного забезпечення робітничими кадрами галузей економіки.

Прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат