До Ужгорода приїхала чеська делегація

admin 26.09.2012 14:18 ПОДІЇ

У середу, 26 вересня, керівник краю Олександр Ледида зустрівся з делегацією Комітету з питань освіти, науки та прав людини Сенату Чеської Республіки – сенаторами Їржі Оберфалзером, Мілошем Яначеком, Ганою Доуповцовою та Карелом Капоуном. Чеську делегацію – також Генконсул Чеської Республіки у Львові Давід Павліта та консул Мартіна Павлітова-Мухова.

За офіційними даними сьогодні Чехія посідає одинадцяте місце за обсягами прямих іноземних інвестицій в економіку Закарпаття. У краї працюють понад шість десятків українсько-чеських підприємств. Закарпаття та Чехію поєднує також спільна історія та культурні зв’язки. Наразі в обласному центрі проживає більше трьохсот громадян Чеської Республіки.

Поки найближча дипломатична установа Чехії находиться у Львові. Проте   Генконсул Чеської Республіки у Львові Давід Павліта розповів про плани відкрити консульську установу в Закарпатті:

– Сьогодні ми розглядаємо питання доцільності відкриття консульства в Ужгороді. Поки не маю точної інформації щодо часових рамок та місця розташування, але, можу запевнити, це питання обговорюється на найвищому рівні.

Сенатор   Їржі Оберфалзер, зі свого боку, запевнив – Чехія підтримує євроінтеграційні прагнення України. Також дипломат розповів: сьогодні співпраця сенату з нашим краєм зосереджується у сфері обміну досвідом та освітніх проектів. Наразі вивчати економічний досвід європейської країни готові 25 підприємців з області. На реалізацію спільних проектів також зголосилися майже три десятки наших шкіл.

Крім того, на співфінансування до програми співробітництва Закарпатської області та краю Височіна Чеської Республіки за спільними інвестиційними проектами у 2012 році для навчальних закладів області виділено мільйон гривень з обласного бюджету. За ці гроші завершать ремонт та відремонтують закарпатські школи та садочки .

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат