У Сторожниці збудують словацьку школу

admin 17.09.2012 14:35 ПОДІЇ

У понеділок, 17 вересня, в приміщенні Закарпатської ОДА відбулася зустріч із головою Уряду словаків, що проживають за кордоном, Ігорем Фурдіком, генконсулом Словацької Республіки у м. Ужгород Янкою Бур’яновою та спеціалістом Уряду словаків, що проживають за кордоном, Вілмою Пріваровою.

Як запевнили представники Словаччини, Закарпаття, де компактно проживає словацька громада, є територією особливої уваги з боку сусідньої країни.
- Ми вдячні за ту політику, яку ви провадите щодо наших співгромадян, які проживають у Закарпатській області. Освіта, культура – вже стали добре напрацьованими та плідними напрямами співпраці обох країн, - зазначив Ігор Фурдік.
Під час зустрічі учасники обговорили також роботу школи із поглибленим вивченням словацької мови в Ужгороді, реалізацію міжнародних проектів транскордонного співробітництва, культурних проектів, питання створення українського культурного центру у Пряшеві.

Порушили словацькі делегати і питання створення у селі Сторожниця навчального закладу із словацькою мовою навчання. Як запевнила в.о. начальника обласного управління освіти і науки Ганна Сопкова, про це бажання громади обласна влада знає. Обласне управління готове надати ініціаторам будь-які консультації щодо цього питання.
Проте створення такого освітнього закладу - у компетенції словацького та українського урядів. Тільки Міністерства освіти та науки України та Словаччини можуть його ліцензувати. Наразі ж у населеному пункті ті учні, що виявили бажання вивчати словацьку мову (80 осіб), вивчають її факультативно.


Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат