Завдяки громадській організації понад 100 безпритульних тварин Ужгорода знайшли господарів

admin 11.09.2012 10:22 ПОДІЇ

Впродовж 6 місяців волонтери та активісти молодіжного громадського руху лікували і прилаштовували у нові домівки безпритульних собак та котів. Нещодавно ініціатори руху відчули потребу у створенні громадської організації. В результаті утворилася ГО «Барбос», яку сьогодні і презентували у прес-центрі «Закарпаття».

Голова ГО «Барбос» Ірина Азізян розповіла, що спочатку волонтери просто підбирали тварин і шукали їм господарів, однак згодом виникла ідея створити у найбільш популярних соціальних мережах групи, де б висвітлювалася діяльність «Барбоса». «Кількість учасників у наших групах стрімко росла. Ми швидко знаходили людей, які брали тварин на перетримку (утримання і догляд за твариною, допоки не знайдеться постійний хазяїн — ред.). Хтось допомагав фінансово. Нашею кінцевою метою є створення притулку для тварин. Саме тому і вирішили узаконити громадську організацію», – зазначила Ірина.
На думку голови ГО «Барбос», безпритульність — серйозна проблема, однак у цьому, перш за все, винні самі люди. «Ми більше півроку цим займаємося і бачимо, що 80% безпритульних, це не народжені на вулицях, а викинуті людьми. Тварин нерідко виносять на смітник в пакетах, в коробках з мисочкою, викидають в пакеті в каналізацю або з 8 поверху... Це дуже страшні речі і ця проблема буде існувати завжди, поки люди не зрозуміють, що стерилізація це не є якесь чудо, це — абсолютно нормально. Тоді кількість безпритульних чотирилапих обов’язково зменшиться», – наголосила Ірина Азізян.
Сьогодні громадська організація «Барбос» нараховує кілька сотень прихильників і 20 активних членів. Та, за словами дівчини, зайвих рук ніколи не буває, а тому кожен охочий може стати якщо не членом, то бодай волонтером організації. Для цього можна зателефонувати безпосередньо до Ірини за номером 066-488-04-80 або приєднатися до однієї з груп «Ужгородське товариство захисту тварин «Барбос» у соціальній мережі «Фесйбук» та «В контакте».
З приводу створення притулку для тварин, то активісти збираються подавати грант та звертатися по допомогу до міської влади. Оскільки не так давно одна із зоозахисних організацій взялася за виходжування паперів і дозволів на створення притулку для безпритульних тварин, то у журналістів виникло питання, чи означає це, що в Ужгороді може бути 2 таких заклади? На це Ірина відповіла, що «поки воно все теоретично, до тих пір двох притулків точно не буде. Якщо ж той (іншої оранізації — ред.) буде першим, то він, звісно, буде одним, і всі працюватимуть у ньому». За словами голови організації, на створення притулку спробують виграти грант. А ще залучать спонсорів, які «готові пожертвувати немалі гроші».
Щодо фінансової звітності, то Ірина наголосила, що все буде прозоро і згідно з усіма вимогами. Тим більше, що і раніше інформацію про потік грошей ніхто не приховував. «Коли ми створювали неофіційну громадську організацію, домовилися, що все хочемо робити прозоро. Кожна людина, яка дала 10-20 грн, може зайти в соцмережу і побачити, що вона дала гроші і куди вони пішли. Буває, що люди допомагають не фінансово, а їжею, ошийниками тощо».
Відповіла Ірина і на запитання читача «Закарпаття онлайн», чому новостворена організація негативно ставиться до інших зоозахисних організацій. «Негативно ми ні до кого не ставимося. Один час ми намагалися співпрацювати, однак потім зрозуміли, що маємо свій погляд на деякі речі і як на те, як це має відбуватися, і він не завжди співпадає з їхнім», — сказала дівчина.
Наприкінці Ірина Азізян розповіла історію про те, що членам організації вдалося знайти господарів для десятирічного пікінеса, якого у пакеті викинули на смітник. Це, за її словами, означає, що для тварини будь-якого віку можна знайти нову домівку, а тому у будь-якій ситуації не варто опускати руки.


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат