Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 10.09.2012 06:45 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 10 вересня. Релаксуйте зранку за чашечкою ароматної кави, і всі буденні справи здаватимуться легкими і нетривалими. Намагайтеся запам’ятовувати хороші миті протягом дня, емоції, які отримуєте від свого оточення: навіть невеликий заряд приємностей додасть сил у майбутніх звершеннях. Гарного настрою, смачного кавування, зустрічних посмішок та хороших спогадів від понеділка!

Цитата дня:   Школа - це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє.
(А. Барбюс)

10 вересня 2012 року в Ужгороді температура повітря вдень 20-24°.
Тих, що люблять дощ, чекає разчарування - на небі сьогодні не буде жодної хмаринки. Без опадів.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Сави Крипецького. Наші пращури славили врожай, починались веселі осінні ярмарки. Люди не даремно поспішали впоратись з польовою роботою, оскільки з цього часу нерідко розпочинались осінні дощі. Якщо у цей день було чути грім, то він передвіщав теплу осінь.

За православним календарем 10 вересня ІМЕНИНИ відзначають Агапон, Аммон, Ганна, Анатолій, Арсеній, Ахила, Веніамін, Геронтий, Григорій, Дионисий, Евфимий, Захар (Зазария), Зинон, Гнат (Ігнатій), Іларіон (Ларіон), Іов, Йосип, Іпатій, Касян (Кассиан), Лаврентій, Леонтій, Лонгин, Лукиан, Макар (Макарий), Мардарий, Мартирий, Мойсей, Нестір, Павло, Паисий, Памва, Панкрат (Панкратій), Пафнутій, Пимон, Пиор, Руф, Сава, Силуан, Сисой (Сисой), Сопрон (Софроний), Тит, Федір (Феодор), Феодосій, Феофіл і Шушаника.


Цей день в історії

1856 — дата закінчення Кримської війни.
1919 — Укладено Сен-Жерменський договір, мирову угоду між Австро-Угорщиною й Антантою.
1920 — була прийнята конституція Австрійської республіки, згідно з якою країна стала «союзною державою» з правами широкої автономії
1943 — біля села Новий Загорів бійці УПА дали бій переважаючим силам нацистських окупантів.
1947 — Верховна Рада СРСР заснувала медаль «За відбудову вугільних шахт Донбасу».
1989 — Угорщина відкрила свої західні кордони для біженців із Східної Німеччини, що ознаменувало перший прорив «берлінської стіни».


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

«Доміон»
До 13 вересня — «Нестримні-2». Поч. о 14.50, 16.40, 18.30 та 20.20. «Темний лицар повертається». Поч. о 12.00 та 22.10.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 жовтня — персональна виставка Софії Хотіної, учасниці творчої групи “Весела палітра”.

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні вас може роздратувати навколишній світ і люди, чиї реакції спрямовані різко проти вас. Що ж, іноді поганий настрій справді спровокований несправедливим ставленням до вас чи якимись невдачами. Однак, якщо в принципі все нормально, але ви все-таки гніваєтеся - це ознака, що насувається депресія. Для її профілактики корисно взяти кілька днів і добре відпочити. У будь-якому разі - це вам піде тільки на користь.
Телець. Сьогодні не варто довіряти інформації з непідтверджених джерел. Вас легко можуть ввести в оману. Суперечки, сварки та конфлікти також будуть недоречні, тому що ви не зможете вийти з них переможцем. Постарайтеся сьогодні не укладати договорів і не проводити різного роду переговорів. Варто почекати деякий час.
Близнюки. Цей день варто провести у спокійному, розміреному ритмі. Звичайно, сюрпризи на вас можуть чекати й сьогодні. Але все-таки, постарайтеся розпланувати цей день так, щоб ніщо не могло потривожити вашу душевну рівновагу. Чудовий день для планування та прибирання. Якщо ви людина самотня, сьогодні ймовірне приємне знайомство. Придивіться до незнайомця уважніше.
Рак. Сьогодні у вас є всі шанси опинитися в епіцентрі напруженої ситуації або конфлікту. Звичайно, якщо тому сприяють обставини, не завжди легко себе стримати. Однак якщо ви все ж-таки вирішите відстоювати свої права, постарайтеся забезпечити собі надійний тил. Не варто сьогодні брати на себе високе фізичне навантаження, а також переїдати.
Лев Ви можете сьогодні значно перебільшувати як переваги, так і недоліки кого-небудь або чого-небудь. Враховуючи сьогоднішню необ'єктивність, вам не варто приймати важливих рішень. У цілому чудовий день. Вам не варто зайвий раз звертати уваги на ситуації й незнайомих людей. У вашому житті достатньо завдань, які потрібно вирішити. Зосередьтеся на них.
Діва. Навіть якщо ви праві й завзято відстоюватимете свою позицію, вас навряд чи хтось почує. Звичайно, може статися й так, що ви потрапите в потрібний час і в потрібне місце. Однак така перспектива "світить" лише одиницям. Сьогодні не варто багато працювати, їсти, гуляти й узагалі робити що-небудь понад міру. Особливо це стосується особистих стосунків. Сьогодні не найкращий день для з'ясування того, хто правий.
Терези.Чудовий день для вирішення запланованих питань. Постарайтеся стан внутрішнього ступору перетворити на зібраність і відповідальність. У вас це обов'язково вдасться. Є сенс подумати про додаткову освіту або підробіток. У цей час у вас може бути внутрішня криза, природа якої вам незрозуміла. Щоб це не позначилося на вашому благополуччі, займіть себе чимось корисним.
Скорпіон Зараз ви займаєте в житті досить вигідну позицію. Ваше положення навряд чи може хтось або щось порушити. Тому найправильніше рішення в ці дні - використовуйте весь свій потенціал на повну. Призначайте зустрічі, переговори, йдіть ва-банк. Удача у вас у кишені. Просто скористайтеся цим моментом.
Стрілець. Чуже Его може вас трохи пригнічувати. Це ознака того, що у вас накопичується злість, яка, як правило, приносить позитивні плоди. Тому, якщо у вас у цей час з'являться амбіції - в них будуть хороші шанси на реалізацію. Дерзайте. Пам'ятайте, що страх - це привід, а лінь - це причина. Якщо ви придушите в собі лінь - страх зникне сам по собі
Козеріг Досить важкий емоційний фон впливатиме на ваші стосунки в родині, з близькими людьми. Ще трохи, й розгориться конфлікт небувалої величини. Саме тому вам варто в ці дні виїхати. У будь-якому разі так буде краще для всіх. Звичайно, зробити це потрібно під слушним приводом. Інакше, самі розумієте.
Водолій. Сьогодні ви можете відчути якийсь конфлікт із навколишнім світом. Усе не так і все не те. Однак - це лише те, що здається. Насправді ви просто втомилися. Від роботи або від неробства - це інше питання. Але в будь-якому разі варто почати планувати свій час і своє життя, оскільки час не має звички повертатися.
Риби. Якщо вам сьогодні насниться поганий сон - постарайтеся швидше позбутися його негативного впливу на ваше життя за допомогою переключення ваших думок у більш конструктивне русло. Ви можете почуватися втомленим, хворим - але це не більше ніж ознаки нудьги. В цілому цілком сприятливий день, якщо не звертатимете увагу на різні "містичні" знаки. Повірте, ці знаки не більше ніж ілюзія. Принаймні, сьогодні.


А зараз — усміхніться :)


- Які три слова найчастіше зустрічаються по всьому світу?
- Я тебе люблю?
- Made in China…


Зупиняє даішник автомобіль і питає:
- А чому це ви без номерів їздите?
Водій йому відповідає:
- А я їх на пам’ять знаю!


- Лікарю допоможіть, у мене все крутиться і мушки перед очима! Я вже і дихлофос пив, не допомагає!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат