Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 04.09.2012 06:45 ПОДІЇ

На календарі вівторок, 4 вересня. Запрограмуйте хороший настрій на весь день вже зранку за чашечкою свіжозвареної кави, приправленої спеціями позитивних емоцій. Перша осіння прохолода у поєднанні з улюбленим гарячим напоєм подарує відчуття затишку і гармонії. Бадьорого прокидання і гарного вам дня!

Цитата дня:   Якщо ти незадоволений місцем, яке займаєш, зміни його, ти ж не дерево. /Майк Шінода, Лінкін Парк/

4 вересня 2012 року в Ужгороді температура повітря вдень 26-30°.
Ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святого Агафоника. У народі день мав назву Агафона Огуменника. Пов'язаний він був з повір'ям у лісовиків, вважали, що лісовик "потішається" зі снопами. У давнину помітили, якщо хмари рідкі, то ранок слідуючого дня буде ясним і холодним.

За православним календарем 4 вересня ІМЕНИНИ відзначають Агафонік, Акіндін, Анфуса, Афанасій, Горазд, Євлалія, Зотик, Неофіт, Северіан, Феопрепій и Харисим.


Цей день в історії

1837 — Американський винахідник Семюел Морзе розробив електромеханічний телеграфний апарат для передавання й приймання повідомлень знаками (азбука Морзе).
1870 — Після зречення Наполеона III, котрий здався в полон пруським військам після поразки біля Седана, Жюль Фавр і Леон Гамбетта проголосили в Парижі Третю республіку і сформували уряд національної оборони.
1884 — У Російській імперії скасовано автономію університетів.
1885 — У Нью-Йорку відкрилося перше в США кафе самообслуговування.
1886 — Останній американський індіанець — воїн, Джеронімо здався в Аризоні. Після ув'язнення він став фермером та радником армії США.
1918 — Війська США висадилися в Архангельську для інтервенції у громадянській війні в Російській імперії. До кінця інтервенції 174 з них загинуло.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

«Доміон»
До 6 вересня — «Льодовиковий період-4». Поч. о 12.00, 13.40 та 15.20. «Темний лицар повертається». Поч. о 17.00, 19.50 та 22.40.

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святого Агафоника. У народі день мав назву Агафона Огуменника. Пов'язаний він був з повір'ям у лісовиків, вважали, що лісовик "потішається" зі снопами. У давнину помітили, якщо хмари рідкі, то ранок слідуючого дня буде ясним і холодним.
Телець. Сьогодні не варто приймати жодних рішень і вірити чужим словам. Постарайтеся зайняти нейтральну позицію. Хороший день для аналізу та планування. У стосунках з колегами, друзями та близькими людьми постарайтеся проявити дипломатію й обережність. Саме сьогодні варто підбирати кожне слово у спілкуванні з оточуючими. Не варто вступати у сварки й перепалки, від цього залежатиме ваша репутація.
Близнюки. Грудна залоза (в чоловіків і в жінок особливо) може в цей час вас непокоїти. Такі симптоми будуть сигналом про термінове відвідання лікаря: поява ущільнень або пухлиноподібних утворень на одній або на обох молочних залозах, виділення з соска будь-якого характеру, за відсутності лактації або вагітності. Займіться своїм здоров'ям.
Рак. Напружений день, коли не варто вірити чужим словам, а тим паче чуткам. Сьогодні ви запросто можете втратити самоконтроль, і все марно. Деяким людям властиво говорити неправду або її прикрашати. Не беріть чужі слова близько до серця, оскільки це може вилитися в соматичні захворювання. Займіться господарською роботою, як удома, так і на роботі.
Лев День сприяє шлюбу, співпраці, договорам, цивільним процесам, зробить вас відкритим до ідей інших. Ваше існування наповнюється сенсом у єднанні з суспільством або в позитивному вирішенні судового процесу. Думку оточуючих осіб ви сприйматимете як істину в останній інстанції. Ваш погляд і лінія поведінки змінюватиметься залежно від змін думки оточуючих.
Діва. Сьогодні день, коли варто довіритися своїм бажанням зробити щось глобальне або зробити вирішальний крок. Чудовий день для досягнень і завоювання нових висот. Ви, як завжди, вийдете переможцем завдяки аналітичному складу розуму та вродженій практичності. Більше впевненості в собі, дерзайте!
Терези. Сьогодні ви можете відчувати дефіцит макроелементу калій - він міститься в овочах (капуста, баклажани, кабачки), куразі й сухофруктах узагалі, а також у картоплі. Також це час гармонійного і щедрого кохання, приємного проведення часу, гарного поводження з дітьми. Тонше сприйняття мистецтва, здатність насолоджуватися творами мистецтва, удача в торгівлі, пов'язаній із мистецтвом.
Скорпіон Хороший, активний день, коли все, що ви запланували, має всі шанси реалізуватися. Спробуйте з самого ранку розпланувати свій день, і тоді ви уникнете прикрих затримок і непорозумінь. Сьогодні не варто доручати важливі справи іншим - ви самі з поставленими завданнями впораєтеся значно краще! В іншому чудовий день.
Стрілець. У цей час варто купувати красиві, але зручні речі для щоденного використання. Особливо це стосується одягу, вишитого або сплетеного вручну - зручні домоткані накидки, халати, сарафани. Сьогодні також варто більше відпочивати - найкращий відпочинок - це коли відпочиваєш не пасивно, а динамічніше - зі спортом упереміш. Улаштуйте змагання на пляжі, поганяйте м'яч. У крайньому разі - не обов'язково самим брати участь в іграх - можна просто сходити на матч, на тенісний турнір.
Козеріг Сьогодні варто бути обережним, щоб не потрапити під "гарячу руку" керівництва або когось із близьких. Якщо сьогодні щось трапиться, є всі шанси того, що відповідальність за це повісять на вас. Так чи інакше, вам потрібно бути у всеозброєнні й заздалегідь продумати собі "алібі". Також зверніть увагу на харчування, оскільки сьогодні можливе загострення хронічних шлунково-кишкових захворювань.
Водолій. Ви заохочуватимете партнера до саморозвитку і громадських досягнень. Узагалі, цього дня ви відчуєте особливу важливість партнера і стосунків із ним. Власне ваше "Я" проектуватиметься на партнера, й очікується відповідна реакція. Ви прагнутимете до інтенсивного обміну з партнером і, маючи велику життєву енергію, здатні багато дати йому. Але й супутник життя при гармонійному вашому союзі може сьогодні сильно допомогти вам у досягненні успіху.
Риби. Це досить складний для вас період, тому все, що вам залишається - сподіватися на свою незвичайну інтуїцію. В цей час вона вас не підведе. Тому залиште всі тривоги. Вам варто вірити лише в те, що найкраще у вас попереду. І негатив вас не торкнеться. Принаймні, не варто його підтримувати своєю ментальною енергією й думати про погане.


А зараз — усміхніться :)

- Мама, мені в школі усі говорять, що я розсіяний, скажи, це не так?
- Хлопчик, ти ж живеш у будинку навпроти.


Вчені винайшли робота, який ловить злодіїв.
- В Китаї за 5 хвилин зловили 100 злодіїв.
- В Америці за 5 хвилин зловили 20 злодіїв.
- В Українії за 5 хвилин вкрали самого робота.


— Наш бос — янгол! — вигукнула секретарка. — Вам повезло,— сказала її приятелька, — а наш іще живий.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат