У музеї народної архітектури та побуту відкрили нову експозицію та виставковий зал

admin 23.08.2012 09:18 ПОДІЇ

У середу, 22 серпня, у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбулось одразу кілька заходів, приурочених 21-й річниці Незалежності України. До цієї дати приурочили кілька важливих для музею подій – вихід наукового посібника, відкриття нової експозиції та нового виставкового залу. На урочистостях з цієї нагоди були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, начальник обласного управління культури Юрій Глеба.

У музеї народної архітектури та побуту цього дня відразу кілька важливих подій – відкриття виставки з фондових зібрань музею «Матеріальна культура Гуцульщини» у новому експозиційному залі, презентація науково-методичного посібника «Традиційний народний одяг гуцулів Рахівщини ХІХ-го – першої половини ХХ ст.».

- Працівники музею дуже чекали цього дня, - розповіла   директор музею архітектури та побуту Габріела Андял, - зокрема, за виданням такого ґрунтовного дослідження про традиційний одяг гуцулів нашого краю, стоїть робота як і нинішніх дослідників, так і попередніх поколінь музейних працівників. Тішить і те, що сьогодні, ми можемо презентувати виставку у новому приміщенні, у цьому нам також допомогло обласне керівництво.

- Ті речі, котрі залишили нам у спадок гуцули - це наше культурне надбання, тож маємо його оберігати. Виставка – яскравий цьому доказ. Приємно, що сьогодні проходить і презентація довгоочікуваного посібника про традиційний народний одяг гуцулів – тож тепер кожен матиме можливість ознайомитися з частинкою своєї історії, переглянувши сторінки цього видання.

Ще однією подією, приуроченою до 21 річниці Незалежності України стало відкриття виставки творів образотворчого мистецтва художників Любові та Віталія Слободських «Тобі, моя Україно!».

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат