Викладач УжНУ став лауреатом фольклорно-етнографічного конкурсу

admin 21.08.2012 11:56 ПОДІЇ

У рамках П’ятих Всесвітніх бойківських фестин, які нещодавно відбулися в м. Турка на Львівщині, Всеукраїнське об’єднання «Письменники Бойківщини» провело Другий літературний фольклорно-етнографічний конкурс «Бойківський світ» імені о.Михайла Зубрицького. До великої листи славних імен Бойківщини увійшли також закарпатці.

Серед 12 лауреатів – двоє закарпатців. Книга Івана Сенька, фольклориста, славіста, краєзнавця, доцента УжНУ «Притчі українського народу» здобула лауреатство у номінації «Фольклористика», а книга «Пошуки та знахідки Василя Пагирі» з Мукачева – старійшини літературного корпусу письменників Бойківщини, визнана лауреатом конкурсу в номінації «Краєзнавство».

За вагомий внесок у відродження та примноження культурних цінностей Бойківського краю дипломами та грамотами нагороджені цілий ряд письменників та митців, серед яких   – ужгородки Віра Баганич та Ірина Гармасій.

Конкурс заснований у 2007 році Всеукраїнським об’єднанням «Письменники Бойківщини» на вшанування пам’яті о. Михайла Зубрицького (1856 -1919) – талановитого українського вченого, історика, краєзнавця, етнографа, фольклориста, громадського та церковного діяча Бойківщини, дійсного члена Наукового товариства імені Т.Шевченка, уродженця с.Кіндратів Турківського району на Львівщині. Його численні наукові праці (понад 325) – яскраве свідчення безмежної любові до рідного краю, своєрідна унікальна енциклопедія з життя і побуту бойків. Конкурс «Бойківський світ» імені о.Михайла Зубрицького створений з метою активізації інтелектуального, творчого потенціалу Бойківщини, заохочення до процесу відродження, збереження та примноження духовної культури Бойківського краю, — повідомляє Закарпаття онлайн.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат