Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 17.08.2012 08:30 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 17 серпня. Наповніть філіжанку улюбленою кавою, а свої думки — приємними емоціями і сподіваннями на краще. Дозвольте собі порелаксувати наприкінці тижня, але й не розслабляйтеся остаточно, щоб побутові питання не зачіпали вас на вихідних. А також не забувайте хоч іноді відпускати мрії у вільне плавання, і вони обов’язково повернуться з новими ідеями. Гарної вам п’ятниці!

Цитата дня: Найважливіше мати гарний настрій, решта - питання грошей. (Веселін Георгієв)

17 серпня 2012 року по Закарпатській області: Мінлива хмарність вночі без істотних опадів, вдень місцями короткочасні дощі, грози. Вітер північно-західний 5-10 м/с, під час грози місцями шквали 5-20 м/с. Температура повітря вдень 21-26°, в горах місцями вдень 15-20° тепла.
По м. Ужгород: Мінлива хмарність без істотних опадів. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вдень 24-26° тепла.

За православним календарем 17 серпня ІМЕНИНИ відзначають Андрій, Антон (Антонин), Дар'я, Денис (Дионисий), Дмитро (Димитрий), Євдокія (Авдотья), Ексакустодиан (Костянтин), Елевферий, Иамвлих, Іван (Іоанн), Ирина, Кузьма (Косма), Максиміліан, Мартиниан, Михайло, Семен (Симеон) і Фафуил.


Цей день в історії

1914 — У Львові створено українську національну військову формацію легіон «Українські Січові Стрільці»
1916 — Румунія приєдналася до Антанти під час Першої світової війни
1918 — Гетьман Павло Скоропадський встановив в Україні 8-годинний рабочий день
1920 — скінчилася Варшавська битва, на фронті стався перелом, і Червона армія під ударами польсько-українського війська покотилася на схід.
1933 — Випробувана перша радянська ракета на рідинному паливі
1938 — уряд Німеччини видав наказ, за яким з 1939 року всі німецькі євреї мусять носити ім'я Сара і Ізраїль (Ісраель), їх паспорти мають мати штамп — червону літеру «J» (Jude — німецькою — єврей).
1945 — Індонезія проголосила незалежність від Нідерландів
1946 — Початок громадянської війни у Греції


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Галерея «Ужгород»
17 серпня — відкриття персональної виставки члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці. Поч. о 16.00.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

«Доміон»
«Три метри над рівнем неба 2». Поч. о 12.00, 16.10; 18.20, 20.30. «Авраам Лінкольн: мисливець на вампірів». Поч. о 14.10, 22.40.

Кінотеатр «Перемога» (Мукачево, пл. Миру 3/2)
«Три метри над рівнем неба 2. Я хочу тебе». Поч. о 12.30, 16.10, 20.00, 22.10. «Льодовиковий період 4.Континентальний дрейф”. Поч. об 11.40,14.30,18.20.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 вересня — персональна виставка заслуженого працівника культури Степана Сігетія «Дерев’яні церкви Закарпаття та природа рідного краю».



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні від вас вимагатимуть більшої відповідальності й дисципліни. Не варто робити незапланованих покупок, а також давати волю своїм надмірним бажанням. Це може погано закінчитися для вашого організму й гаманця. Сил сьогодні значно додасться, проте вам варто спрямувати їх у конструктивне русло. Чудовий день для зустрічей і переговорів. Вечір краще провести в колі рідних або близьких друзів.
Телець. Сьогодні гарний період для покупки ошатних, шикарних речей, не обов'язково корисних. Якщо це не предмет одягу, то бажано з дорогоцінних каменів, із міді, бронзи. Якщо це одяг, то це найкращий час для покупки головних уборів - шапок, хусток, кепок тощо. Причому - дорогих і розкішних - із хутром і камінням.
Близнюки. Сьогодні чекайте на приємні несподіванкий сюрпризи. Хороший день для розширення власних кордонів, для навчання й самореалізації. Вам не варто боятися робити припущення - навпаки, такі експерименти покажуть, що ви різнобічно розвинена людина й можете бачити обидві сторони медалі. Що ж, будьте уважні та спостерігайте за подіями навколо вас і людьми, які вас оточують.
Рак. На вас чекає дуже неспокійний час, із безліччю зв'язків, контактів і переміщень. Якщо ви вчитеся - комфорт, гра й задоволення - ці риси повинні бути у процесі вашого навчання чомусь. Тільки так ви зможете максимально засвоювати матеріал. У досліджуваних предметах і темах вас приваблюватимуть високі ідеали та благородні спонукання. Ви можете розпочати новий курс навчання чогось, почати читати нову книжку.
Лев. Чудовий день -сповнений бадьорості та енергії. Сьогодні вам вдаватиметься все, що ви запланували. Не бійтеся перевиконати план - навпаки, завищення планки вам зараз не зашкодить! Що більше часу ви віддаватимете чомусь або комусь важливому для вас, то ймовірніше, що ви досягнете оглушливого успіху, про який іще довго говоритимуть. Сьогодні ваш день - дерзайте!
Діва. Не варто перевантажувати свою психіку враженнями. Особливо якщо ви - чутлива натура - через стрибки тиску в низки людей у такий період можливі навіть інсульти. Також не виключається схильність до вегето-судинної дистонії. Остерігайтеся виникнення неврозів, нервових зривів через напружену розумову діяльність. Поповніть запаси вітаміну В3 - він міститься у грибах, у картоплі, в пивних дріжджах, а також у м'ясі та яйцях.
Терези. Перед вами відкриваються чудові можливості! Сьогодні вам варто бути уважнішим і не пропустити цього дару долі. Це може бути дзвінок, зустріч або стаття, що випадково попадеться на очі. Якщо ви та людина, в якої є мета або мрія, й ви твердо вирішили її реалізувати, то пані Фортуна сьогодні на вашому боці. Решті ж щаститиме у дрібницях, що теж, погодьтеся, приємно!
Скорпіон. Вас більше, ніж будь-коли, очікують незадоволеність, засмучення в коханні, ревнощі через почуття власництва тощо. Всі ці ситуації мають спільну проблему - невідповідність бажаного дійсному - не у вашому партнері річ, а в тому, що ви хочете того, чого в нього немає. Вам важко бути природним у стосунках - якісь умовності заважають розкритися і вашому серцю, й вашим обіймам.
Стрілець. Навіть, якщо ви цього не помічаєте, зараз ви перебуваєте в епіцентрі подій. Прокиньтеся, нарешті, й подивіться навколо. Адже сьогодні саме той день, коли доля може вам дати карт-бланш. Просто скористайтеся ним без жодного сумніву. В цілому цілком гармонійний день, повний азарту й бадьорості. Гарний настрій збільшить ваші шанси на успіх.
Козеріг У фінансовій сфері сьогодні ви вдаватиметеся до інтелектуалізації, любові до різноманітності та зміни місць. Вам буде властиво дізнаватися нове в потрібній вам галузі, й передавати цю інформацію іншим (спілкуватися). На цьому й робляться гроші в цей період. Однак тенденція в цей період мислити загалом, загальними категоріями, може призвести до браку практичності в застосуванні ваших ідей щодо поліпшення фінансового становища.
Водолій. Сьогодні ви схильні бути обережним і обачним, але все ж щось усередині вас говорить, що ви втрачаєте час і потрібно рухатися до своєї мети трохи швидше. Обидві частини вашого "Я" при цьому праві. Не варто занадто високо витати в хмарах, але й бути надмірно скептичним теж шкідливо. Постарайтеся сьогодні подивитися по сторонах і знайти золоту середину. Вона неодмінно є!
Риби. Маса фінансових рішень і кроків стосуватиметься вашої родини й домівки. Це час турботи про матеріальне здоров'я членів вашої сім'ї - це не тільки гроші самі по собі, а й харчування, здоров'я, одяг та інші предмети побуту (і не тільки). Це час, коли доцільно поїхати у великий супермаркет для здійснення великих сімейних покупок - від побутової хімії до продуктів харчування.


А зараз — усміхніться :)


Розмовляють два студенти після здачі екзамену:
- Сань, ти щось написав?
- Ні, пустий лист здав.
- Але ж, ти і дурне!
- На це чого???
- Я теж здав чистий, тепер подумають, що ми один в одного списували.


Фокусник покликав на манеж із глядацької зали хлопчика:
- Чи можеш ти підтвердити, що бачиш мене вперше?
- Так, тату.



Як перекласти на українську мову фразу “Извините, пожалуйста, повторите еще раз, а то я не расслышал”?
Відповідь: “Га?”

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат