Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 14.08.2012 08:30 ПОДІЇ

Сьогодні вівторок, 14 серпня. Релаксуйте зранку за чашечкою ароматної кави, і всі буденні справи здаватимуться легкими і нетривалими. Намагайтеся запам’ятовувати хороші миті протягом дня, емоції, які отримуєте від свого оточення: навіть невеликий заряд приємностей додасть сил у майбутніх звершеннях. Лише бажаних вам співрозмовників до кавування і загалом солодкого вівторка!

Цитата дня: Ось вона, справжня свобода – мати те, що тобі найдорожче, але не володіти цим (Пауло Коельйо).

14 серпня 2012 року по Закарпатській області: Хмарна погода, вранці та вдень дуже сильні дощі, подекуди: грози, град. Вітер північно-західний 7-12, вранці та вдень місцями шквали 19-24, в горах подекуди 30-35 м/с. Температура повітря вдень 12-17°, в горах місцями протягом доби 5-10° тепла.
По м. Ужгород: Хмарна погода, вранці та вдень дуже сильний дощ, гроза. Вітер північно-західний 7-12, вранці та вдень часом пориви 19-24 м/с. Температура повітря вдень 14-16° тепла.

За православним календарем 14 серпня ІМЕНИНИ відзначають Авим, Олександр, Алим, Антон (Антонин), Аттий, Гурій, Дмитро (Димитрий), Евклей, Евсевон, Елеазар, Елеса, Катун, Киндей, Кириак, Кирик, Леонтій, Маркел (Маркелл), Минеон, Минсифей, Тато, Полієвкт, Соломонія, Тимофій і Федір (Феодор).


Сьогодні також:
Перший Спас — Маковея. Це свято ще називають Медовим, або Спасом на воді.

Цей день в історії

1385 — укладено Кревську унію, угоду між Польщею і Великим князівством Литовським, що передбачала об'єднання цих країн в єдину державу.
1457 — надруковано першу книгу, дата виходу у світ якої точно відомо (близько 3 років після Йогана Ґутенберґа)
1687 —козацькі полки і російське військо повернулися з невдалого Кримського походу.
1775 — (за іншими даними 3 серпня) Катерина ІІ видала царський маніфест, який офіційно ліквідував запорізьке козацтво
1880 — закінчено спорудження знаменитого собору в Кельні (будову розпочато 1248 року)
1916 — в ході Першої світової війни почалися бої Українських січових стрільців (УСС) за гору Лисоню в складі австрійської армії проти російських військ.
1947 — Пакистан та Індія здобувають незалежність від Великої Британії опівночі. Пакістан святкує цю подію 14 серпня, Індія — 15 серпня
1971 — проголошено незалежність Бахрейну


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

«Доміон»
«Три метри над рівнем неба 2». Поч. о 12.00, 16.10; 18.20, 20.30. «Авраам Лінкольн: мисливець на вампірів». Поч. о 14.10, 22.40.

Кінотеатр «Перемога» (Мукачево, пл. Миру 3/2)
«Три метри над рівнем неба 2. Я хочу тебе». Поч. о 12.30, 16.10, 20.00, 22.10. «Льодовиковий період 4.Континентальний дрейф”. Поч. об 11.40,14.30,18.20.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Виставка живописної секції.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 вересня — персональна виставка заслуженого працівника культури Степана Сігетія «Дерев’яні церкви Закарпаття та природа рідного краю».



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні настав час купівлі речей з коштовних металів типу золота, з латуні та інших яскравих і блискучих матеріалів. Речі жовтого й жовтогарячого кольору вигідно купувати саме в цей день. Бажано, щоб предмети були круглої форми. У кожному разі - це коштовні речі. Якщо ви купуєте прикраси, то сережки - найвдаліша покупка. А ще це гарний період для придбання подарунків - собі та іншим.
Телець. Трохи напружений день. Сьогодні можуть бути легкі емоційні зриви, однак близькі люди завжди прийдуть на допомогу і підтримають вас. Не варто позичати і вкладати сьогодні гроші. Будьте обережні з продуктами харчування, вживайте їх тільки якщо впевнені в їхній якості. Не варто переїдати.
Близнюки. Свої таланти й здібності ви сьогодні виявляєте гармонійно й рівномірно. Саме зараз ви зможете досягти максимальної врівноваженості в характері. Це можна описати як гармонічну комбінацію готовності до активних дій і вміння дати подіям іти своїм шляхом. Вас усюди супроводжуватимуть оптимізм, життєрадісність і життєлюбність. Можете   супроводжувати братів або сестер у далекі поїздки.
Рак. Будьте обережні в спілкуванні з іншими людьми. Ваш недобрий погляд чи різке слово можуть мати сумні наслідки. Тому в цей час варто поводитися скромніше, не нав'язуючи своєї думки іншим. Постарайтеся не створювати конфліктних ситуацій на роботі й удома. Медитація, заняття йогою допоможуть гармонізувати внутрішній стан. У цей час добре займатися очищенням організму.
Лев. Цей день сприятливий для невеликих поїздок, пов'язаних із задоволеннями й романами. Є всі шанси, що ви будете приймати у себе вдома гостей, і милих серцю людей. У цей час гармонізація власної особистості, примирення з собою сприятимуть виникненню бажання встановлювати стосунки із протилежною статтю, а наявні стосунки одержать нові імпульси.
Діва. Озлобленість зовнішнього світу не повинна вас зачіпати. Навпаки, займаючись своїми повсякденними справами, ви ніби вносите рівновагу в навколишнє життя. Адже дивлячись на вас, людям теж хочеться працювати й досягати результатів. Так тримати. Не вступайте ні з ким у марну полеміку. Це забирає час і сили, які знадобляться для реалізації задуманого.
Терези. Сьогодні ваша чарівність стає максимальною. Ви еротично привабливі й цікавите протилежну стать. Зростає ваша потреба в ніжності й пестощах. Саме в цей день у вас категоричне неприйняття суперечок і конфліктів. Ви можете сміливо використовувати цей потенціал у спілкуванні з людьми - домовлятися у вас виходить найкраще.
Скорпіон. У ці дні ви схильні реалізувати масу планів і добитися непоганих результатів. Головний девіз - це систематичність і порядок. Так-так, саме це складові вашого успіху. У вас є гарні шанси досягнути взаємності чи відмінних результатів на роботі. Головне цілеспрямованість і самоорганізація. Будьте впевнені в собі, у вас усе вийде, якщо прислухаєтеся до себе.
Стрілець. У цей час у вас з'явиться інтерес до прикрашання будинку й чутливість до краси природи, що може спричинити   придбання для будинку предметів мистецтва , з'явиться інтерес до заняття садівництвом або до поліпшення ландшафту. Це сприятливий час, щоб зблизитися з вашим чоловіком - що може бути краще для більш тісного зв'язку, ніж спільне планування інтер'єру у вашому будинку й спільні походи магазинами декору?
Козеріг З одного боку вам хочеться рухатися, адже ви розумієте, що неробство ще нікого до добра не доводило. Але не у вашій ситуації. Вас трохи стримують зовнішні обставини, а хмари поступово купчаться над вашою головою. Що ж, не зневіряйтеся. Вам потрібно з гідністю пережити цей період, особливо тим Козерогам, які народилися в грудні й на початку січня.
Водолій. Сьогодні вдалий час для купівлі повсякденних речей - маленьких, недорогих, але дуже корисних - на зразок магазину «тисячі й однієї дрібниці». Це можуть бути канцтовари, закладки, скріпки, папір, олівці. Добре купувати змінні, видаткові матеріали для різних предметів і інструментів -   картриджі для оргтехніки, змінні леза для бритви і т.д.
Риби. Ніяких особливих подій вам чекати не варто. У всякому разі, особисто вас вони не стосуватимуться. Доречний гумор і флірт створять можливість налагодити стосунки. Тому легке ставлення до життя зіграє вам на руку. Жартуйте, спілкуйтеся, працюйте. Але намагайтеся робити це із запалом і гумором. Гарний день для поїздок, переговорів. Постарайтеся використовувати всі можливості цього дня, які зможете розглянути за завісою щоденних рутинних питань.


А зараз — усміхніться :)


- Бабусю, а я коли-небудь зустріну свого принца?
- Обов’язково, мила. От я довго чекала – і нарешті зустріла.
- А чому ж ти вийшла заміж не за нього, а за мого дідуся?

Родичі – це група осіб, що періодично збираються, щоб перерахуватися, ситно і дуже смачно поїсти з приводу зміни їх кількості.


Кращий гість – це сусідка, яка зайшла позичити солі, коли дружини немає вдома. І солі не зменшиться та настрою додасться.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат