Вступаєш в УжНУ, опинишся… в ЗакДУ?

06.07.2012 16:48 ПОДІЇ

Закон про вищу освіту знову набув актуальності у Верховній Раді. Його імовірне прийняття, як свідчать експерти, неодмінно призведе до давно планованого укрупнення вузів, тобто їх об’єднання.

На тлі таких перспектив для абітурієнтів кількох областей України (у тому числі Закарпаття) постає питання: навіщо вступати в університет із високою платою за навчання, якщо можна стати студентом «меншого» вишу і, відповідно, укласти угоду на значно меншу суму. А згодом і перші, і другі опиняться у одному й тому ж вузі. Проте із різною вартістю навчання. А сума, зазначена у договорі, як відомо, не змінюється.

У контексті Закарпаття, якщо порівнювати вартість навчання в УжНУ і ЗакДУ, то вона відрізняється майже вдвічі. У економічно ус­пішному ЗакДУ «ціна питання» значно нижча, тоді як в УжНУ, що перебуває в економічній кризі, єдиний вихід — високі ціни за навчання для студентів.

Джерела в Закарпатській ОДА підтвердили кореспондентам імовірність об’єднання закарпатських вишів упродовж року. Тому вступна кампанія-2012 залишає ще багато запитань. Насамперед: де вчитимуться абітурієнти, які сьогодні впевнені, що вибирають між різними вузами. А ті насправді можуть стати єдиним цілим.

ТЕГИ : УжНУЗАКДУ

Коментарі :


13.03.2013 20:43 ***

Люди   добрі   ,   які порівняння   ,ніяких   порівнянь.   вузом   був є і буде УжНУ. А   ФОНДИ   , БІБЛІОТЕЧНІ   ФОНДИ   НЕ   ЗРІВНЯТИ!   До чого   тут комп"ютери ,а нідочого,


28.08.2012 09:05 Віка

А в чому, власне, проблема?ЗакДУ нічим не поступається УжНУ, навпаки,ЗакДУ посів 4 місце серед класичних університетів України. http://zaholovok.com.ua/zakdu-posiv-4-mistse-sered-klasichnikh-universitetiv-ukrajini


06.07.2012 19:48 Юля

Ну, абсурд! Вступати в УжНУ, а опинитися в ЗакДУ? Та це обман абітурієнтів !


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат