Газопроводи Ужгорода і району просять передати на баланс "Закарпатгазу"

admin 20.06.2012 17:36 ПОДІЇ

Правління ПАТ «Закарпатгаз» звернулося з листами до міського голови м. Ужгорода Віктора Погорєлова та голови Ужгородської райдержадміністрації Руслана Чорнака з проханням посприяти позитивному вирішенню питання передачі на безоплатних умовах на баланс товариства газопроводів, які наразі на цьому балансі не перебувають. Газопроводи передаються на баланс (а не у власність) товариства, залишаючись у державній чи комунальній власності.

Це питання потребує нагального вирішення в зв’язку з тим, що в структурі тарифу на постачання природного газу, затвердженого НКРЄ, не передбачені кошти на обслуговування непереданих на баланс газопостачальних мереж, - про це Закарпаття онлайн повідомили з прес-служби "Закарпатгазу".

Довідка: Сьогодні - з 916 км наявних в обласному центрі та   Ужгородському районі газопостачальних мереж - на балансі ПАТ «Закарпатгаз» перебувають лише 463 км. Отже, належить підготувати документацію з передачі на баланс товариства ще 453 км газопроводів, збудованих свого часу колишніми колгоспами, сільськими радами, добровільними об’єднаннями громадян-кооперативами.

Наразі, зокрема, вже прийнято рішення про передачу на баланс ПАТ «Закарпатгаз» газопостачальних мереж, що знаходяться на територіях Холмківської, Сторожинецької сільських рад. Готується пакет документів Великодоброньською сільською радою. Не знайдено поки що розуміння з боку Великолазівської сільської ради, де газопроводи колись прокладені на замовлення радгоспу-заводу «Великолазівський» відмовляються передавати на баланс, а ,отже, не зможуть претендувати на їх якісне обслуговування через відсутність на це у ПАТ «Закарпатгаз» коштів.

admin

Коментарі :


26.06.2012 14:49 КАся

Закарпатгаз аферисти, відключають людей від газу в девятиетажках, люди за свої гроші роблять заміну труб, а потім це все хочуть передати на баланс Закарпатгазу. Це лобіював Рата і Погорелов.


23.06.2012 23:07 Читач

А чому ПАТ «Закарпатгаз» не візьмуть газопроводи в оренду за символічну плату або в оперативне управління (з їх ремонтом і подальшим обладнанням). А чом хочуть -НА БАЛАНС, може щоб щоб балансову вартість свого ПАТ підвищити, під цю балансову вартість брати позики і тоді газопроводи що будувались людьми стануть обєктом застави... Сільради, що передають для ПАТ збудовані людьми комунікації може діють і нерезонно, а голова РДА Чорнак чи буде за передачу для ПАТа такого майна - Це питання? - як власники ПАТа будуть просити. А Полянська сільрада та Дрогобецький чи передали на баланс, чи закріпила у комунальній власності ці людські комунікації???    


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат