Розвиток через гру - крок за кроком

24.06.2021 12:13 ДОЗВІЛЛЯ



Гра, на ряду з їжею, близькістю і сном, є однією із самих основних і природних потреб маленької дитини. Вільна, спонтанна гра не тільки стимулює розвиток дитини, але також підвищує його самооцінку і дає відчуття захищеності. Це також спосіб дитини будувати зв'язку з навколишнім світом і повсякденним життям: під час гри малюк розкриває свій потенціал, бажання, потреби, а іноді і проблеми та конфлікти. Прочитайте, як змінюється характер дитячих ігор і які іграшки підтримують розвиток дитини на різних етапах життя.

Можна купити дитячі іграшки, такі як інструменти для гри в пісок (відра, форми, шпателі, а також інші нестандартні аксесуари, які дозволятимуть дитині грати творчо, наприклад, воронка), різні типи блоків (магнітні, дерев'яні, великі Lego), тачки. Іграшки будуть прекрасним подарунком в період дитячого розвитку.

Ранній шкільний період

У цьому віці переважає захоплення однолітками, тому затребувані тематичні ігри, в яких дітки беруть участь в групах. У цьому віці діти зазвичай вміють читати, тому книги для самостійного читання або аудіокниги можуть стати відмінним подарунком. Конструктори і креативні іграшки, головоломки на будь-який вік або більш складні настільні ігри, як і раніше будуть хітом.

Є елементи будівельних ігор, завдяки яким діти розвивають:

      • точність рухів;
      • мислення;
      • фантазію;
      • увагу;
      • завзятість;
      • регулярність;
      • вміння долати перешкоди.

Як вибрати іграшку?

При виборі правильних іграшок, крім вікової категорії, варто враховувати індивідуальні вподобання і темперамент дитини. Таким чином ми збільшуємо ймовірність того, що іграшка викличе непідробну радість і прослужить довше. Також рекомендується зосередитися на якості, а не на кількості.

Навіть з маленькою дитиною варто встановити правила отримання іграшок в такому вигляді, адже в процесі виховання кожного малюка дуже важливою є чітка і прозора система заохочень. Батьки дуже часто купують іграшки імпульсивно. Ефект контрпродуктивний - дитина, пригнічена занадто багатьма з них, відчуває себе втраченим. Слід пам'ятати, що важливим елементом привабливості іграшки, як це не парадоксально, є її недоступність. Занадто швидке підпорядкування бажань малюка забирає половину задоволення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат