На Великоберезнянщині відгомонів «Праліс-фест 2019» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

29.07.2019 16:33 ДОЗВІЛЛЯ

 

У неділю, 28 липня, на території   Ужанського національного природного парку в селі Стужиця на Великоберезнянщині втретє відбувся міжнародний етноекофестиваль «Праліс-фест».

Свято має на меті популяризувати унікальні природні, культурні та історичні об’єкти нашого краю, спонукати до збереження пралісів, котрі включені до світової спадщини ЮНЕСКО. Захід також пропагує побут місцевих громад і сприяє налагодженню міжнародної співпраці та розвитку туризму.

Привітати гостей дійства прибули керівники області і району, гості з сусідніх Словаччини та Польщі.

– Від імені обласної державної адміністрації щиро вітаю вас на цьому святі, – звернувся до учасників фесту голова ОДА Ігор Бондаренко. – Ми знаходимося в унікальній місцині. Тут у невеликій локації зосереджені стик кордонів трьох дружніх країн. На цій території залишилися букові праліси, які є спадщиною ЮНЕСКО. Зовсім поруч ростуть дуби, яким понад тисячу років. Недалеко – місце падіння всесвітньовідомого метеорита Княгиня. У довколишніх селах місцеві селяни збудували дивовижні дерев’яні церкви, у тому числі й такі, що є світовою спадщиною ЮНЕСКО.

Це місце – приклад гармонії людей і природи, і саме цьому присвячене сьогоднішнє свято. Тож давайте збережемо унікальну природу для наших нащадків! Щоб і через сотні років вона радувала людей, як зараз!

Учасники фесту оглянули тисячолітні велетні-дуби та пам’ятну локацію стику кордонів України, Польщі і Словаччини, скуштували місцевих смаколиків і напоїв. Художники з різних куточків України продемонстрували свої полотна, які створили під час пленеру у національному парку. Бадьорого настрою усім додали виступи самодіяльних колективів та студентів Ужгородського коледжу мистецтв.

Закарпатська ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат