Сьогодні офіційно було відкрито фестиваль "Василля" в Ужгороді (Фото)

11.01.2019 18:41 ДОЗВІЛЛЯ

 

У п’ятницю, 11 січня, на площі Народній офіційно відкрили ІІ Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василля».

З головної сцени фестивалю присутніх вітали маршалек Підкарпатського воєводства Республіки Польща і Генеральний консул Польщі у м. Львів Владислав Ортил і Рафал Вольські, префект повіту Марамуреш Румунії та заступник голови Повітової ради Марамуреш Васіле Молдаван і Дору Данкуш, Генеральний консул Словацької Республіки у м. Ужгород Мірослав Мойжіта та словацький консул Даніел Цапаш, угорські дипломати – консул Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород Ласло Куті, консул з питань зовнішньоекономічних зв’язків Консульства у м. Берегово Чізмобіо Александра, а також координатор побратимських зв’язків Дармштадт-Ужгород Ройтер Мартін та перший секретар Посольства України в Македонії Ростислав Палагусинець. На свято завітав і заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета.

– Дуже тішить той факт, що у цьогорічному фестивалі, який об’єднав традиції кулінарії та коляди, беруть участь близько 120 виробників вина, меду, сиру, іншої фермерської продукції з багатьох областей України, а також наші друзі з Румунії, Польщі, Македонії, Німеччини, Чехії, Угорщини, Словаччини, – наголосив, вітаючи гостей свята, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – До участі у фестивалі долучилися кращі колективи області, колядницькі гурти та вертепи, митці… «Василля» для його учасників – це можливість презентувати та реалізувати свої надбання, для гостей – гарна нагода побувати у нашому чудовому місті, скуштувати закарпатські страви, випити погар закарпатського вина, і, звичайно ж, послухати закарпатські колядки і самим поколядувати.

Керівник краю привітав присутніх з прийдешнім християнським святом Святого Василя, побажав учасникам та гостям фестивалю приємного відпочинку, миру і достатку у кожній родині.

Почесні гості зауважили, що закарпатський фестиваль вже відомий далеко за межами області і України, а закордонні учасники із радістю демонструють у ярмарковому містечку свої гастрономічні традиції та гостинність.

– Закарпаття сьогодні – це центр виробництва вина в країні, – підкреслив урядовець Віктор Шеремета. – Ми тимчасово втратили Крим, який виробляв значний обсяг винної продукції, але ми хочемо, аби Закарпаття стало тим краєм, який наповнюватиме вином усю Україну та сусідні держави. І для цього є всі передумови – клімат, земля, щирі працьовиті люди!

Радісну звістку про народження Христа сповістив загалу у різдвяній пісні Заслужений академічний Закарпатський народний хор. Традиційні колядки ознаменували закінчення робочого тижня, і сотні ужгородців та гостей обласного центру завітали до локацій ярмаркового містечка на головній площі Закарпаття. Свято, яке тут оселилося ще 9 січня, триватиме аж до понеділка – з колядою, смачною гостиною, співами і танцями. Вже завтра колядницька хода рушить з площі Народної до Закарпатського обласного музею народної архітектури і побуту, де відбудеться масштабний фестиваль «Коляди в старому селі». Запрошуємо до колядування!

http://moskal.in.ua/?p=42701

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат