Завтра в Ужгороді стартує конкурс обдарованих піаністів

Прес-служба ОДА 21.03.2018 15:55 ДОЗВІЛЛЯ

 

На любителів класичної фортепіанної музики чекають цікаві концерти.

Другий міжнародний відкритий конкурс піаністів імені Дезидерія Задора відбудеться з 22 по 25 березня в Ужгороді на базі Ужгородського музичного коледжу, котрий носить ім’я видатного музиканта. Про деталі мистецького заходу під час брифінгу розповіли організатори – заступник директора   департаменту культури Закарпатської ОДА Ілдико Молнар та завідувач циклової комісії «Фортепіано» Ужгородського музичного коледжу, член журі конкурсу, Маріанна Сокач.

Виконавці змагатимуться у трьох вікових категоріях: від 13 до 15, від 15 до 17 та від 17 до 19 років. Участь у конкурсі зголосилися взяти майже три десятка талановитих музикантів з десяти областей України та нашого краю.   Крім того, заявки надійшли з Угорщини, Словаччини та навіть зі Сполучених Штатів. Конкурсанти виконуватимуть найкращі зразки класичної музики.

Оцінюватиме виступи високопрофесійне журі, яке очолить наш земляк, професор Будапештської   музичної академії ім. Ф. Ліста Балаж Соколаї. Серед членів журі провідні викладачі та музиканти – професор Львівської національної музичної академії   ім. М.Лисенка Йожеф Ермінь та викладач Кошицької консерваторії Віола Самборська. А також лауреат та член журі численних міжнародних конкурсів, концертуючий піаніст Жільбер Сан Піетроді Монте Россо (Франція), котрий вперше відвідає Україну та Ужгород.   Серед почесних гостей конкурсу – син Д. Задора – Іштван, котрий нині мешкає в Угорщині.

Урочисте відкриття конкурсу – у четвер, 22 березня, в обласній філармонії о 17.30. 23 березня, о 18.30 на сцені філармонії відбудеться сольний концерт Балажа Соколаї. Урочисте закриття конкурсу, нагородження та гала-концерт лауреатів відбудеться там же у неділю, 25 березня, о 12 годині. Конкурсні прослуховування відбуватимуться у великій залі музичного коледжу в п’ятницю та суботу.

Головна ідея конкурсу – збереження спадщини Д. Задора, підтримка талановитих виконавців, каже І. Молнар: «Прагнемо розкрити творчу індивідуальність, популяризувати серед дітей та молоді класичну музику, пропагувати спадщину українського фортепіанного мистецтва».

«Серед інших музичних фортепіанний конкурс ім. Д. Задора вирізняється великим обсягом програми, учасники старших вікових категорій змагаються у двох турах, - зазначає М. Сокач. - Обов’язковим під час другого туру є виконання твору Д. Задора, адже, викладач, ім’я котрого носить ужгородський коледж та конкурс піаністів був не тільки чудовим музикантом та теоретиком, але й висококласним композитором».

Прес-служба ОДА

ТЕГИ : конкурс піаністів імені Дезидерія Задора

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат