Леся Приймич - співець садів та квітів

30.01.2018 20:00 ДОЗВІЛЛЯ

 

Ужгородський живописець з дитячих років відвідувала студію образотворчого мистецтва відомого педагога Золтана Баконія. У 1987 р. закінчила Ужгородське училище декоративного та прикладного мистецтва, а в 1992 р. Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва.

З 1992 р. викладає в Ужгородському коледжі мистецтв ім. А. Ерделі. Член Національної Спілки художників України з 2006 р. Учасник обласних і всеукраїнських виставок. Працює в жанрі пейзажу, натюрморту, сюжетної картини, сакральної композиції.

Художницю часто називають співцем садів та квітів, а її справжньою пристрастю є знамениті ужгородські сакури. Природа у її краєвидах завжди приязна, жива і принадна у своїй нескінченно-мінливій і водночас усталеній красі.

Окрім пейзажів, улюбленою тематикою художниці є натюрморт, а особливо, квіткові композиції – завжди чарівні, живі і магнетично привабливі. В художніх образах авторки квіти – це уособлення краси і гармонії світоустрою. Сюжетні картини художниці співзвучні глибинним мотивам народної творчості, тяжіють до метафоричності й філософських узагальнень на теми віри, сумління, добра, любові та милосердя.

Фундація розвитку закарпатського мистецтва

ТЕГИ : Приймичwww.brovdi.art

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат