Студентська практика на Вино­градівщині принесла музею-скансену понад сотню експонатів

27.07.2018 16:07 ДОЗВІЛЛЯ

 

У студентів-другокурсників історичного факультету УжНУ завершилася тритижнева етнографічна практика у Виноградівському районі.

Студенти спілкувалися зі старожилами у селах Онок, Боржавське, Великі Ком’яти, Широке, Шаланки, Олешник, Сасово, Лемаковиця, частково Королево і Підвиноградів. Досліджували традиційні народний одяг, житло, ремесла й промисли; розпитували про демонологію і магію, про зміни політичних режимів протягом ХХ століття, які збереглися в народній пам’яті, а ще — про сімейно-шлюбні стосунки і родинні зв’язки.

Врешті записали 150 розмов зі старожилами, набрали купу відео- та фотоматеріалу. А старенькі селяни подарували музею народної архітектури і побуту понад сотню експонатів — речові пам’ятки, народний текстиль, знаряддя праці тощо. Кажуть, удома немає, де зберігати старожитності — внуки їх рано чи пізно викинуть, а в скансені їм відкриється друге життя і ними будуть любуватися відвідувачі.

Наставниками студентів у цій експедиції були доценти Павло Леньо і Василь Коцан, а від музею-скансену, який теж виступив організатором практики, — старші наукові співробітники Михайло Рекрутяк і Василь Король.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат