На Закарпатті і урочищі "Великий ліс" пройшов День мисливця

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 27.05.2018 22:11 ДОЗВІЛЛЯ

 

У суботу, 26 травня, в урочищі «Великий ліс», що на Виноградівщині пройшов міжнародний День мисливця. Зараз на Закарпатті налічується понад 15 тисяч мисливців.

Тільки-но почало світати, галявина яку оточує навколо дубова діброва ожила в очікуванні гостей. На середині галявини виник круг з ексклюзивних мисливських трофеїв та ватра, яку пізно ввечері запалили. Неподалік диміла кухня з мисливськими смаколиками, кухарі-єгері та лісівники з ентузіазмом почали готувати святковий обід. Команди мисливців згодом пригощали стравами з дичини всіх гостей автентичного свята.

Щоб свято відбулося, за ініціативи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства співробітники державної лісової охорони та єгерської служби, представники мисливських господарств і просто добровольці при Шаланківському лісництві обладнали майданчик для урочистого дня, облаштували під'їзну дорогу.

Такий захід на Закарпатті проводиться вдруге. Організатори запросили на свято найстаріших мисливців краю та сімейні династії, мисливські товариства з сусідніх країн та областей. У День мисливця в лісі пройшла виставка мисливських собак, змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, виставка картин полотен закарпатських митців, тощо. Варто зазначити локації для дітей, які організували представники ГО «FORZA». Вони включили в себе різні навчання та динамічні конкурси та майстер-класи при лісовій школі: розмальовування картин, складування дерев'яних пазлів диких тварин.

У святковий день удача посміхнулася мисливцям та лісівникам - на спільне свято завітало понад 2000 гостей.

За словами головного очільника закарпатських лісів Валерія Мурги, кількість автобусів з гостями і особистих автомобілів, які приїхали на подієвий захід у цьому році значно зросла в порівнянні з 2017 роком, коли свято відбувалося вперше. Цього року офіційні рейси на свято організували Волинська, Одеська, Рівненька, Житомирська та Івано-франківська лісівничі та мисливські десанти.

«Міжнародний день мисливця стає масовим заходом: подієвий туризм - це сучасний механізм залучення додаткових туристів до області, популяризація туристичних родзинок і народних промислів на лісову та мисливську тематику. Ми намагаємося розвивати зелений туризм і з кожного такого заходу витягувати уроки, і звичайно, плануючи захід на наступний рік», - зазначив Валерій Іванович.

Протягом усього свята була захоплююча творча програма на головній сцені, незабутній марш лісівників під супроводом оркестру і багато іншого.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат