В Закарпатському музеї архітектури та побуту відбулася Виставка «графіка-рисунок»

25.05.2018 11:32 ДОЗВІЛЛЯ

 

22 травня 2018 року у виставковій залі Закарпатського музею архітектури та побуту відбулося відкриття спільної виставки відомих закарпатських художників Антона Ковача, Михайло Сирохмана, Василя Пала та Василя Когутича. Експозиція має назву «Графіка-рисунок».

На виставці представлені близько трьох десятків картин чотирьох авторів, це і графіка, і безпосередньо сам рисунок. Як розповів під час відкриття один із організаторів експозиції Василь Когутич, мета цього вернісажу – довести громадськості, що Закарпаття славиться не тільки традиційним реалістичним живописом, а й іншими різновидами образотворчого мистецтва.

Сам Василь Когутич представив на виставці кольорову графіку, виконану сухою олією без розчинника. До речі, деякі з презентованих робіт – представлені вперше широкій мистецькій громадськості. «Кожен митець прагне певної ексклюзивності, – розповів художник. – І я не є винятком. Давно вже працюю в цій техніці, але хотів показати людям своє вміння. Деякі роботи ще не завершені, але певен, що їх оцінять».

Крім Василя Когутича, свої роботи представили й художника Антон Ковач, Василь Пал та Михайло Сирохман.

«Досліджую ритми і дрібні елементи, – розповів заслужений працівник культури України М. Сирохман. – Навколо нас постійно щось лежить, росте, цвіте. І я вирішив все це зобразити у цілій серії. До речі, композицію цих робіт – серію графіки під назвою «Береги» – може кожен по-своєму дофантазувати». Представив митець і роботи у стилі «оп-арт» – такому художньому напрямку сучасного мистецтва, який широко використовує оптичні ілюзії. На це його надихнули свого часу роботи одного з засновників цього стилю, французького митця угорського походження Віктора Вазарелі.

Експозицію «Графіка-рисунок» можна оглянути в Закарпатському музеї архітектури та побуту до 5 червня 2018-го року.

Фундація розвитку закарпатського мистецтва

ТЕГИ : www.brovdi.art

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат