Діти з шкільного лісництва Ужгородщини попіклувалися про пернатих братів (ФОТО)

admin 01.02.2017 11:28 ДОЗВІЛЛЯ

 

Разом з лісівниками учні шкільного лісництва Кам'яницької загальноосвітньої школи виготовили і встановили такі важливі та потрібні для птахів годівниці.

Не менше ніж дикі звірі, цієї зими страждають лісові птахи. Лютий мороз та великий сніг практично не залишили змоги для того, щоб пернаті самі собі знаходили їжу в природньому середовищі існування, в пошуках їжі вони прилітають до села, в тому числі в шкільний парк.

Тому лісівниками спільно з вихованцями шкільного лісництва, які прагнуть зберегти птахів, було вирішено виготовити та встановити годівниці для них. Як розповідає провідний інженер Ужгородського лісового господарства Віталій Ковальчук, як видно з спостережень одна годівниця може зберегти життя в середньому 50 птахам, в свою чергу один птах, може позбавити 10 дерев від ентомологічних шкідників, що є дуже ефективним та майже безкоштовними засобом при захисті лісу від шкідників. Тому саме зараз потрібно не забути про птахів, які майже залишились без їжі. Їх потрібно підгодовувати, самим виготовляти індивідуальні годівнички, якщо нема можливості виготовити дерев’яну годівничку в пригоді стануть картонні пакети з молока, або пластикові пляшки.

Годувати птахів потрібно крупами, насінням соняшника та гарбуза, можна підгодовувати салом, але потрібно звернути увагу, що сало повинно бути обов’язково не солоним, тому що в інакшому випадку це зашкодить птахам. Подібні практичні заняття прививають дітям любов до природи, та несуть користь для виживання диких птахів та звірів цією суворою зимою.

admin


За матеріалами прес-службиУжгородського лісгоспу

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат