Угорщина увійшла до трійки найпопулярніших країн для українців

admin 05.02.2016 10:34 ДОЗВІЛЛЯ

Угорщина входить у трійку найпопулярніших країн, куди виїжджали українці у 2015 році.

Лідером рейтингу є Польща - минулого року до неї в'їхало 9,52 млн громадян України. Друге місце у Росії - там побувало 4,16 млн українців. І третя - Угорщина, в якій побувало 2,44 млн українців. Такі дані наводить Державна прикордонна служба.

Слід зазначити, що кінцевою метою у подорожуючих могли бути інші країни, а названі бути лише "транзитним" варіантом.
У свою чергу до нас за минулий рік з території Угорщини прибуло 1,07 іноземних громадян. А це більше, ніж у 2014 році - тоді кордон з Україною перетнуло лише 874 тисячі осіб. У свою чергу різко та майже вдвічі скоротилася кількість росіян, які відвідували Україну - з 2,36 млн до 1,33 млн осіб.
Як зазначають фахівці, у структурі в'їзного потоку впевнено лідирує Польща, оскільки саме там ввели досить сприятливий режим для українських трудових мігрантів. Польська Асоціація роботодавців нещодавно проголосила про необхідність надання допомоги всім українцям, які перебувають на території Польщі, і створення для них максимально пільгового міграційного режиму. Також передбачається, що до 5 млн українців отримають "Карту поляка", що надає значні преференції для офційного працевлаштування або навчання.
Зростання кількості виїздів до Польщі та Угорщини експерти пов'язують не тільки з економічною ситуацією в країні, але також і з кількома хвилями мобілізації, які проходили в Україні в 2015 році. Тобто, не секрет, що багато хто виїхав, аби не бути мобілізованими та не йти до війська.

Мukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат