В Ужгороді навчали створювати електронну музику

Ірина Олаг, студентка відділення журналістики УжНУ 28.10.2016 17:08 ДОЗВІЛЛЯ

У майбутньому будуть нові музичні майстер-класи.

Наше місто вже звикло до різноформатних культурних заходів. Але подібне відбулося вперше. Майстер-клас зі створення, написання та зведення електронної музики в «Olivye House» — подія, яка стала інновацією для Ужгорода.

Олександр Кірєєв — відомий диск-жокей, архітектор музичних ритмів Карпат, саме він створив музику для першого технобіту Ужгорода. А нещодавно, 23 жовтня, хлопець приміряв нове амплуа — лекторське. У цьому йому допомогли креативні люди, а саме ГО «Культурна ініціатива Коло», «Olivye House», «GPS», ГО «Культурна платформа Закарпаття». Саме ГО «Культурна ініціатива Коло» заснувала проект «Креативні індустрії територій», до якого долучилися представники вищезазначених організацій, аби разом продовжувати працювати над розвитком Унгвар-стайлу. Цього разу — у форматі лекцій та тренінгів.

Завдання, що ставили організатори дійства — пояснити і навчити, як працює сучасна музична індустрія. А результат заходу — авторський музичний трек. Втілювати музику можна завдяки вмінню працювати з Digital audio workstation — Ableton Live. З англійської Digital audio workstation (DAW) перекладається як цифрова звукова робоча станція. Плюс цієї електронної чи комп’ютерної системи в тому, що вона крім запису, зберігання, редагування та відтворення цифрового звуку передбачає можливість виконання закінченого циклу робіт: від первинного запису до одержання готового результату.

Близько трьох годин ми спостерігали за процесом творення електронної музики. Опісля Олександр Кірєєв поділився з нами враженнями від спільної роботи.

— Це перший досвід проведення подібного майстер-класу?

— Такого масштабу вперше. Схоже роблю на студії, але вже індивідуально. Моя мета — допомогти нашим артистам вдосконалити здобуті навички. Зараз готується цікава база для продакшену, згодом і YouTube підключимо.

— Задоволений спільною роботою, можливо, вдосконалюватимеш сьогоднішній продукт?

— Звісно задоволений. Це можу сказати і про присутніх, адже народ ставив запитання професійного характеру, навіть під час моєї перерви. Такі майстер-класи дають чимало можливостей для творчого росту, дозволяють відкрити себе. А це важливо.

— Будеш підтримувати ідею майстер-класів, аби вони стали традицією?

— Хоч він був першим, але підтвердилася думка про те, що працювати є з ким і, найважливіше, є над чим. Тому будемо
продовжувати.

— Ти спілкуєшся і працюєш із місцевими діджеями. Твоє бачення розвитку електронної музики в Закарпатті?

— Працюємо над власним творчим розвитком і безперечно над розвитком електронної музики. Головне — це рух. Ми свою місію визначили: прагнемо зробити з нашого міста центр творчих напрямків. Це стосується не тільки музики.

Ірина Олаг, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат